Tuesday, January 11, 2011

susun senarai kelas

tahun 2011 ni, sy dipertanggungjawabkan untuk memegang jawatan sebagai Penyelaras Tingkatan 4. satu tugas yg agak menarik dan sy sndiri tak tau ape tugas dan tanggungjwb die..huhuh..xpe2..benda tue leh belajar kn..so, 3jan aritu, start je persekolahan tahun 2011, tugas sy bermula..ORIENTASI PELAJAR TINGKATAN 4 bermula..sy sebagai penyelaras program. Orientasi selama 3 ari berjalan dengan lancar walaupun ada kekurangan dari segi ketepatan masa dan sebagainya tapi diharap tahun hadapannyer orientasi lg baik dr tahun nih..I`Allah..

Bila dah settle orientasi, tugasan baru lak dtg. sy kena susun and streaming pelajar tingkatan 4. 338 org pelajar perlu disusun di dalam 9 buah kelas..pening gak la..sebaik ade ayu n sis meria..diorg byk tlg wat benda neh..settle susun kali pertama, senarai nama diserah kpd pgtua dan studnt dipanggil mengikut kelas masing-masing.

ingat dah settle la benda neh, alih-alih.."cikgu...sy nk tukar kelas?"..."cikgu, boleh tak nk tukar kelas?"..."cikgu, sy tak suka la dok dlm kelas ni..nk tukar boleh?"..aiiii,..byk betul la cikadak bebudak neh..ngade tul...dok la diam2 dlm kelas tu..so, atas budi bicara, kekosongan yg ada, ada la beberapa studnt berjaya ditukarkan kelas.

hari isnin semalam, 10 Jan, sekali lagi bebudak tingkatan 4 nih dipanggil masa perhimpunan tuk rombakan dan susunan semula mengikut subjek. kelas yg terlibat vt3,vt4 , km1 dan km2..masa senarai nama baru dibaca, mula-mula ok, tapi after 4 minit, keadaan jd tegang sedikit..cikit je tak byk pun..jd tegang sbb bebudak ni degil yg amat, beratur pkai mulut dan telinga letak dilutut..ape lg, kena herdik n jerkah la bebudak tue..selesai kerja rombakan, sy taip semula senarai nama dan hari ni, senarai nama tue dh dibwk ke pengetua. pengetua dh teliti dan die ckp OK..cuma lau leh buat sedikit rombakan kecil untuk sma ratakan bilangan pelajar.

dan tadi tepat kul 10.45pg, setelah rombakan kecil dibuat, senarai nama da lates dpt diciapkan dan after dis TAK DE LG PERUBAHAN...lantak la korang nk tukar kelas ke, ape ke, NO WAY..DUK LA DIAM SITU DLM KELAS TU..

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...