Monday, March 26, 2012

kawen-kawen di kelebang jaya

tunang sudah, akad nikah pon sudah, maka tiba lah hari persandingan.pada 24 march pulak, berlangsung lah majlis persandingan encik hafizal halim dan puan asma..majlis pihak perempuan berlangsung di kelebang Ipoh dan majlis pihak lelaki bakal berlangsung pada sabtu ni,31 march 2012...pengantin mengenakan busana serba hijau...hijau muda gitu...santek sgt pasangan pengantin...jom layan pict jom...









kepada encik hafizal dan puan asma, semoga kalian berdua bahagia hingga ke syurga...selamat pengantin baru yea..selamat menjalani bahtera berumahtangga,,,


selamat ijabkabul abg fizal dan kak asma

tanggal 23 march 2012, selepas isyak, abg fizal dan kak asma telah selamat diijabkabulkan...upacara akad nikah dijalankan di surau berdekatan rumah pengantin perempuan.alhmdullah, akadnikah berjalan dengan lancar dengan hanya sekali lafaz sahaja kak asma sah menjadi isteri kepada abg fizal...selamat menjadi pasangan suami isteri ye both of u...selesai akad nikah, kami rombongan pengantin lelaki bergerak menuju ke rumah pengantin perempuan untuk upacara membatalka air sembahyang...selesai semuanya, ape lg..makan la kn...heheheh..jom layan pict jom...









selamat pengantin baru kak asma dan abg fizal...

Wednesday, March 21, 2012

spotcek

dedulu masa time sekolah tingat dalam setaun tu ada la 2,3 kali pengawas ngan cikgu disiplin wat spotcek...klu wat ambush diam2, byk la hasil yg diperolehi...tp klu bocor, sempat la bebudak buang or sorok kt memana brang2 larangan tu...

pagi td, masa sy tengah syok2 ngajar tetiba dtg dlm 8 org pengawas, mtik izin tuk wat soptcek...semua pelajar pompuan diminta ke belakang manakala pelajar lelaki diminta ke hadapan kelas...sy plak berdiri di tepi meja guru sempat melihat gelagat pelajar..ada 2, 3 org pelajar sempat mencampakkan barang larangan diluar tingkap kelas...kekonon selamat la...ngan tanpa membuang masa sy memanggil seorang pngawas dan arahkan die amik brang larangan yg dicampak td...abis kantoi diorg...huhuhuh...dah nasihat bnyak kli jgn bwk benda yg xleh bwk tp degil bwk jugak..kn dah kena....

bila tengok hasil rampasan nk tergelak pon ada...liquid dah tentu ada....gelang mcm2 jenis pon ada.ngan perfume lagi..cermin kecik bentuk 4 segi tu da compem ada..dan yg xtahan cermin muka bulat siap ada kaki tu pon ada..yg bestnyer cermin bulat besar ciap ada kaki tu, student lelaki yg punyer...kalah student pompuan..huhuhu..kelakar tul bebudak nih...

cermin camni la kena rampas td tp kaki die xde la tinggi camnih

pape pon, kepada semua student sy, sila patuhi arahan yg telah ditetapkan oleh pihak sekolah yer....

Wednesday, March 14, 2012

berjimba di sayong

hari ni walaupun saya masih dalam sesi cuti persekolahan dan boleh bersenang lenang di rumah tetapi sy tidak berbuat demikian. sebaliknya sy abiskn masa cuti arini dengan ke sekolah tuk latihan nasyid, almaklum je la bukak sekolah ni je ari rabu terus pertandingan nasyid tuk MTQ dan lepas je dari latihan nasyid terus berkejaran balik bersiap-siap tuk ke sayong. sy ke sayong bersama-sama rakan sekerja sy, kak arni dan kak aini...

ape motif sebenar ke sayong?
actually we all ke sayong ats tiket persiapan folio sejarah form 3...semangat tak cikgu? explanation kpd student dah diberikan dengan harapan dalam cuti sekolah ni diorg akan mencari bahan-bahan kajian...tetapi kami guru-guru juga turut membuat persiapan...persiapan sebagai backup andai kata student xde bahan...hehehe..semangat giler kn cikgu-cikgu nih...

kami telah memilih pusat dewicitra kraf di mana tempat ni adalah tempat penghasilan dan penjualan labu sayong dan tembikar sayong...pemilik pusat dewicitra kraf ni sgt ramah dan cikit pon tidak sombong.actually pemilik pusat kraf ni telah pon ditemuramah oleh pelajar-pelajar dr sekolah len..dah ramai dah ha, sume pakat nk ciapkan kerja folio ni...agak-agaknya kami ni orang yg ke brp pon xtau la..hehehehe

melihat kecantikan dan kekreatifan sayong-sayong ni buat sy teruja tuk bergambar..heheheh..anto gmbor...huhuhu...ape lg, lepas je amik maklumat dan info, kerja seterusnya bergambar lak kn...lepas bergambor sakan, kami ke kilang wat sayong kemudian menunaikan solat zohor di masjid ubudiyah kuala kangsar dan seterusnya g makan dan jejalan jap di tepi sg perak...penat jln dan menemani kak aini berborong kami pon pulang...dah, abis cite dah...

jom layan pict jom..

kak aini dan kak arni di sign board dewicitra kraf...bahan bukti kajian nih..hehehe

pemilik dewicitra kraf

shayer dan labu sayong...

labu sayong yg cantik

kak ani dan kak arny ...

labu sayong yg dijadikan lampu tidor...cantik kn..

shayer lg...kt belakang tu tpt bakar sayong...dan sayong-sayong tu sume baru lpas di bakar..

kami solat zohor di sini...Masjid Ubudiyah Kuala Kangsar

kak aini borong sakan...

kak arni dan kak aini di Dataran Vespa

shayer dan anak kak arny, aisyah

ni shayer lg...heheheh..nyempat je bergambor..

ok, sekian saje laporan tuk kali ni..heheheh

Sunday, March 11, 2012

majlis bertandang puan ayu ke rumah encik fuad...

rini merupakan majlis bertandang ke rumah pihak lelaki...sy turut menyertai rombongan puan ayu ke rumah encik fuad...sy,puan ayu dan encik fuad bertolak awal dr sini kerana psgan pengantin perlu bersiap dan berandam di butik pengantin di parit buntar..

Oleh kerana ada beberapa pengantin len juga di butik tu, maka puan ayu n encik fuad perlu menunggu turn untuk dimakeup..agak lama la menunggu..hampir 40 minit...akhirnya puan ayu n encik fuad dimakeupkan jgk...selepas selesai urusan makeup memakeup nih, kami tunggu pula rombongan famly puan ayu...kemudian gerak bersama-sama ke rumah pengantin lelaki...

sampai di rumah pengantin lelaki, ape lg, makan la kn...hehehe...

selesai majlis bertandang, maka tiba lah masa kami melangkah pulang dan tinggal lah puan ayu di rumah mertuanya...nk salam ngan puan ayu ni, kena amik turn...bagi sedara-sedara puan ayu bersalaman dulu dan sy, sis meria dan firdaus antara peserta rombongan terakhir bersalaman ngan puan ayu...saat sy bersalaman dan terus memeluk puan ayu, otomatik air mata ni laju je turun...1 perasaan yg sgt sayu, kami berdua sendu bersama menahan sedeh...tak tau cmne nk gambarkan perasaan tu, hanya sy, sis meria dan puan ayu je tau perasaan antara kami...cepat-cepat mintak tisu pada kak meria, sbb kalau x, pakai banjir la pekan parit buntar..huhuhu

dah..sudah2...cite dah bes..jom layan pict jom...









 sekian saje, tuk kali ni....t sy update lg psl cik puan ayu yer...


pesanan tuk puan ayu, jupa nati ye syg, lepas bukak sekolah...miss u so much dear...



Saturday, March 10, 2012

majlis persandingan puan ayu

semalam pada tarikh 10 march 2012 merupakan hari persandingan puan ayu...pagi-pagi lagi (ceh, pagi ke cik wanna..bukan kul9 lebih ke..huhuhu) sy telah ke rumah puan ayu. sampai ke rumah puan ayu, kelihatan ramai pakcik dan makcik tengah duk memasak..bergotong-royong..rindu plak keadaan cmni, ye la dedulu masa mak sedara dan ayah sedara sy kwen sume pakat bergotong-royong, kupas bwng, buat kerisik, goreng ayam ramai-ramai, so, secara tak langsung suasana jd meriah...tp sekarang, ramai yg memilih tuk guna perkhidmatan katering...so dah xde dah suasana cm dedulu...dah2, jgn nk merepek byk kt sini cik wanna...please straight to the point ya..huhuhuhu

berbalik kepada tajuk, persandingan puan ayu telah berlangsung pada pukul 1tghari. puan ayu telah mengenakan busana pengantin kaler purple...sentuhan makeup dari ogy bridal...puan ayu sgt cantik pada hari itu...xnk cite pjg, jom layan pict jom..









puan ayu dan encik fuad, selamat melayari bahtera rumah tangga yer...


Friday, March 9, 2012

cik ayu bergelar puan suda...

tanggal 9 march 2012, Jumaat, tepat pukul 3.17ptg, cik ayu telah selamat bergelar puan ayu...no more cik ya puan ayu...(*_<)..puan ayu kini menjadi isteri yang sah kepada encik fuad. lama diorg ni berchinta dan telah tertulis jodoh mereka berdua akhirnya ke jinjang pelamin jua..

sy sgt hepi kerana dapat berada dan menyaksikan detik-detik cik ayu bergelar puan...so start from now, i will use puan ayu not cik ayu...hehehehe..puan ayu sgt cantik td dan die mengenakan busana cream white di mana labuci yang indah tu dijahit oleh kak pina...cian kt kak pina, berpinar mata die jahit labuci cik puan ayu nih..pape pon, sgt2 cntik labuci2 tersebut...

xmoh bebel pjg di sini...cuma mahu amik kesempatan untuk mengucapkan selamat pengantin baru kepada puan ayu dan encik fuad..semoga kalian berdua bahagia hingga ke syurga...kepada encik fuad, jga ayu sy baik-baik yer..hehehehe....kepada puan ayu, jd isteri yg solehah ye..i syg u sgt2 tau...jom layan pict jom..

















memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...