Wednesday, March 14, 2012

berjimba di sayong

hari ni walaupun saya masih dalam sesi cuti persekolahan dan boleh bersenang lenang di rumah tetapi sy tidak berbuat demikian. sebaliknya sy abiskn masa cuti arini dengan ke sekolah tuk latihan nasyid, almaklum je la bukak sekolah ni je ari rabu terus pertandingan nasyid tuk MTQ dan lepas je dari latihan nasyid terus berkejaran balik bersiap-siap tuk ke sayong. sy ke sayong bersama-sama rakan sekerja sy, kak arni dan kak aini...

ape motif sebenar ke sayong?
actually we all ke sayong ats tiket persiapan folio sejarah form 3...semangat tak cikgu? explanation kpd student dah diberikan dengan harapan dalam cuti sekolah ni diorg akan mencari bahan-bahan kajian...tetapi kami guru-guru juga turut membuat persiapan...persiapan sebagai backup andai kata student xde bahan...hehehe..semangat giler kn cikgu-cikgu nih...

kami telah memilih pusat dewicitra kraf di mana tempat ni adalah tempat penghasilan dan penjualan labu sayong dan tembikar sayong...pemilik pusat dewicitra kraf ni sgt ramah dan cikit pon tidak sombong.actually pemilik pusat kraf ni telah pon ditemuramah oleh pelajar-pelajar dr sekolah len..dah ramai dah ha, sume pakat nk ciapkan kerja folio ni...agak-agaknya kami ni orang yg ke brp pon xtau la..hehehehe

melihat kecantikan dan kekreatifan sayong-sayong ni buat sy teruja tuk bergambar..heheheh..anto gmbor...huhuhu...ape lg, lepas je amik maklumat dan info, kerja seterusnya bergambar lak kn...lepas bergambor sakan, kami ke kilang wat sayong kemudian menunaikan solat zohor di masjid ubudiyah kuala kangsar dan seterusnya g makan dan jejalan jap di tepi sg perak...penat jln dan menemani kak aini berborong kami pon pulang...dah, abis cite dah...

jom layan pict jom..

kak aini dan kak arni di sign board dewicitra kraf...bahan bukti kajian nih..hehehe

pemilik dewicitra kraf

shayer dan labu sayong...

labu sayong yg cantik

kak ani dan kak arny ...

labu sayong yg dijadikan lampu tidor...cantik kn..

shayer lg...kt belakang tu tpt bakar sayong...dan sayong-sayong tu sume baru lpas di bakar..

kami solat zohor di sini...Masjid Ubudiyah Kuala Kangsar

kak aini borong sakan...

kak arni dan kak aini di Dataran Vespa

shayer dan anak kak arny, aisyah

ni shayer lg...heheheh..nyempat je bergambor..

ok, sekian saje laporan tuk kali ni..heheheh

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...