Monday, February 28, 2011

rekod malaysia

hari ni bertempat di Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah (SERATAS) telah diadakan Program 3P Nilam. program ni mendapat smbutan yg hebat...seramai 666 orang pelajar sekolah menengah dan rendah telah menyertai program ni. dan yg paling membanggakan, program ni berjaya memecah rekod malaysia dengan penyertaan yg ramai tue...sekolah sy pon turut menghantar wakil ke program tersebut...pape pon tahniah kepada semua yg bekerja keras untuk merealisasikn program tue (antara org kuat disebalik program tue kak nieda, bonda K..)...meh lyn pict meh..










Saturday, February 26, 2011

kimia

dedulu masa sy study kt matrik ngan U dulu, sy adalah chemistry student. ari2 g lecture, dgr  term2 kimia je like bond, like alkane, like sulphuric acid, like endotermic, like termochemistry and so on..belajar mcm2 bnda bout chemistry...and i love chemistry..sgt2...much2...gendong buku pon, buku chemistry...buku organic chmistery la, inorganic chemistry la, buku kinetic la and so on...






but now...

sgt2 frust bila slps sy dipostingkan ke sekolah, sy tak dpt mengajar chemistry...sgt2 frust...sedey seh..
sy dipertanggungjwbkan tuk ajar sejarah dan bahasa melayu...huhuhu...mula2 agak blur tp lama2 smakin suka mengajar kedua-dua subjek tersebut...lau ajar bahasa melayu, perkara paling best bila tanda buku latihan student...mcm2 jenis ayat ada..mmg gelak pecah perut tp dah abis gelak, rsa geram plak, sbb nape la ayat yg mudah pon leh jd ayat kelakar...aishh...mcm2...lau ajar sejarah plak, perkara paling best bila kita pon turut sama belajar semula. sejarah tue,tp mesti lg master and pro dr student...bila explain kt student, diorg mengangguk tanda faham dan leh jwb, sgt2 rsa hepi..

pape pon, sy hepi dpt ngajar 2 subjek ni dan jauh jgk dlm lubuk hati ni, ada 1 keinginan yg mendalam tuk ajar kimia...chemistry is mylife...rindu seh ngan subjek neh...sgt2 rindu...

bukan piza hut

smlm sy n famly telah mengisi ruang kosong di dlm perut ngan piza..bukan piza hut, tp piza kak fina..sgt best pizza nyer...kalah pizza hut..harga pon ok..mmg ketagih lau mkn pizza kak fina ni...lau g pizza hut, tunggu taun dpn baru g balik..lau pizza kak fina ni, mkn msti nk order lg..meh lyn pict pizza kak fina ni meh..



sape2 mau order or nk resipi ke..leh klik kt link ni..fihan

Friday, February 25, 2011

tangkap leleh seh..

rini ari sabtu, xde ape kt sekolah jd life nyer kt umah ler...cuma pg td je kuar ata adik g sekolah jap..dah lama sgt2 tak layan filem hindustan neh..slu tiap2 ari sbtu kul 2 kt TV3 , ada panggung sbtu..disweek plak diorg siarkan cite mujhse dosti karoge...dah lama tak tgok cite tue...so ape lg, lepak dpn tv ler jwab nyer...sgt best cite neh..part sdey die berjaya menyentuh hatiku....lagu die best2...and sy pling2 suka lagu jaane dil mein neh..jom lyn jom..

Thursday, February 24, 2011

budak byk mulut

entry smlm psl dhah@dhea, entry arini lak psl si sarah..si sarah ni byk sgt mulut dan byk jugak akal dan peel nyer. td mtk pensel.."makngah nk pensel"..dah di beri pensel mtk ketas plak.."makngah nk ketas makngah"..dah diberi ketas mtk buku plak...aishh...pas 1, 1 benda yg dimtknyer...lau masuk bilik plak, org berbedak die pun sibuk nk bedak..makngah..nk bedak mkngah"..dh diberi bedak mtk lipstik plak.."makngah..nk gincu makngah..."aishh sarah ni...kecik2 dh pndai nk makeup..lau xde sarah ni kt umah...alamat sunyi la umah...







bau cm nk mkn je...

dah lama sgt2 cari perfume yg bau die sweet cm gula2..lastly dpt gak..ni die perfume tue..meh tgok pict meh..




sy suka sgt bau perfume ni coz bau die cm bau sweet gitu. bila sembur je bau die rsa cm nk mkn pun ada..siap leh rasa lapar lg bila bau perfume nih. bau die tak kuat mana pon tp mmg best bau die. so yg mna nk rsa keenakkan bau perfume cmnih, leh la dpt kn kt bodyshop...

Wednesday, February 23, 2011

dhah...

entry kali ni cite psl ank buah kesygan sy,dhea @ dhah...die dh pndai membebel and menjerit2...dah tue plak mkn byk..byk sgt die mkn..baru mkn je bubur ns semangkuk duk setgh jam die dh start lapar balik..die tgok org len mkn die pon sibuk je nk...tp bdn tak besar2 pon...tak mau ckp byk, meh lyn pict meh..







Tuesday, February 22, 2011

meh join ni meh

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Monday, February 21, 2011

soalan bocor

meh2..meh cini, sy nk bocorkn soalan ujian neh..cewah..mcm bermurah hati la sgt nk bocorkn soalan ujian. tak lama lg pelajar2 sy akan menduduki ujian 1. jd tuk subjek sejarah tingkatan 3, ketas ujian dh pon ciap dan tgh direzo. hopefully pelajar sy leh jawab semua soalan tue ngan betul, bukan susah pon. jwapan dah ada cuma tenyeh je yg mna jwpan yg betul. all da best kpd semua pelajar sy..

congratulation...



suka sangat dgr lagu nih..kepada semua pelajar STPM SEDAKA 2010, tahniah kepada yg mendapat keputusan yg sgt2 membanggakan, dan semoga mendapat tempat di IPTA.. dan kepada yg kurang bernasib baik, cuba lg..sekali tewas bukan bermakna tewas tuk selamanyer..

Sunday, February 20, 2011

giler lens...

aritu sy ada pinjam camra kak fizah berserta ngan zoom lens die...mmg sgt2 best..best sbb leh zoom..bila leh zoom, dpt shoot gmbr yg cntik dr jauh, sharp lak tue, jd teruja giler..teruja nk beli..ritu giler camra,,ni dh dpt camra giler lens plak...hampeh jer...dlm hati ni dok target plak nk memiliki mr Lens...adoyai..cmne nih...t nk kumpul duit beli lens plak...flash pon nk gak..ada tak sape2 nk derma...huhuhu..




Thursday, February 17, 2011

meh nk preview filem cikit..

lau tengok cite melayu, jln cite sume sama je... lau kisah cinta dh tau dh, ending cmne, lau cite seram lak, sama je antu die..jln cite pon nk sama, aksi pon lebey kurang sama je..tp kali ni sy nk preview filem hikayat merong mahawangsa..filem ni bakal ditayangkan tak lama lg dibwh arahan YUSRI KRU..



1st sy tengok trailer filem ni masa tgh tunggu nk tngok cite kurafat lau tak silap...tengah2 dok lyn iklan kt wayang tue, ttba kuar trailer filem ni...cm ala-ala filem pirates of carribean je...mula2 die tayang tue,sy sendri hengat bukan cite melayu..tp gmbr die, aksi2 serang menyerang dlm filem tue mmg cntik, mmg tip tpo, mmg bom bastik..tak sabar nk tunggu kemunculan cite ni..set pengambaran die pon cntik..

"Hikayat Merong Mahawangsa" yang menerangkan asal usul raja-raja Kedah berdasarkan mitos dan lagenda, menjadi ahli genre sastera sejarah tradisional Melayu. Hampir setiap kerajaan Melayu zaman silam mempunyai hasil sastera sejarahnya sendiri yang menerangkan asal usul raja-rajanya, asal usul negeri, perkembangan sejarahnya dari awal hingga ke akhir berdasarkan konsep sejarah yang dipegang oleh masyarakat Melayu tradisional. "Hikayat Merong Mahawangsa" menceritakan perjuangan "Merong Mahawangsa" dalam menyelamatkan Puteri China dan disatukan era dari Timur dan Barat.








p/s: nantikan kemunculan filem hikayat merong mahawangsa pada 10 march 2011

Wednesday, February 16, 2011

gila gambor

smlm cuti, jd sempat la sy, kak meria and cik ayu berposing sakan kt tmn tasik kemunting...hampir kt stgh taun lakegarden kemunting tue dh ciap tp sy baru pertama kali jejakkan kaki kt citu...b4 ni tak rasa nk singgah pon sbb bukan tak menarik tpt tue tp pns...pkok2 tak brp nk besar lg, lau tgon sekali cam pdg jarak pdg terkukur pon ada bila tghari rembang berada kt citu. smpai je kt citu, cik ayu and sis meria dh ciap kuarkn payung dah...ape lg, masuk je kt lakegarden tue, start la misi kitog..misi ape lg, misi gila gambor nama nyer...mcm2 aksi yg dipertaruhkan..sebaik la cmra pkai memorycard, lau pkai filem, alamatnyer kena kawen ngan tokei kedai gmbr la..leh dpt filem free...mls cite pjg, meh lyn pict...








Tuesday, February 15, 2011

banyaknyer buku

lau u all sume yg dok area2 tepen, kemunting, batu kurau ada masa lapang or masa terluang, meh la berkunjung ke pameran buku yg diadakan di dewan MPT Kemunting dekat ngan petronas kemunting tue..byk sgt2 buku kt sana..ada yg harga rm1 sebuah pon ada..pameran ni start dr 14hb smpai 22hb lau xcilap..td sy bersama cik ayu dan cik meria, smpat berkunjung ke pameran tue, cik ayu and cik maria beli buku byk giler...buku yg sma beli smpai 30, 40 buah...tue sume tuk student..lau student tak moh belajar lg, tak tau la nk wat cmne lg...meh lyn pict meh..














mmg giler lau dtg pameran buku..sume buku nk dibelinyer..td sy sempat smbr beberapa buah buku termasuk buku cerita tuk sarah...

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...