Wednesday, March 30, 2011

hari ke 2, ke 3 dan ke 4 MSSD..

huhuhu...dah agak terlmbat tuk post entry ni tapi nk post gak...
hari ke2, 3 dan ke 4 MSSD berjalan ngan lancar walaupun kekadang tetiba cuaca berubah menjadi mendung dan diikuti dengan titisan hujan dan tetiba pns kembali dan tetiba mendung seketika...acara demi acara berlalu dan seorang demi seorang atlet SEDAKA masuk ke gelanggang untuk bertempur dan berjuang hingga ke garisan penamat...hari ke 2 berakhir dengan hanya 1 pingat Emas, 6 pingat Perak dan 7 pingat Gangsa..Jurulatih dan pengurus pasukan kelihatan agak cemas bila mengira jumlah pingat setakat hari ke 2..cam tak capai target jer...tak pe2, ari ke 3 dan ke 4 ada lg...

hari ke 3 bermula dgn agak baik dan bukan setakat permulaannyer tetapi hingga akhir acara...1 demi 1 pingat di sapu oleh kontijen SEDAKA, even tak semua acara yg disertai tapi yg penting, tuk hari ke 3 ni jer, 3 rekod baru dah dipecahkan...rekod baru tuk acara lempar cakera (L14) oleh Amirul Ikhmal, lontar peluru (L15) oleh Amirul Iqbal dan 800m oleh Anis Dee..hari ke 3 ni boleh dikatakan hari kebangkitan kontijen SEDAKA...hari ke 3 berakhir dengan 9 pingat Emas, 3 pingat Perak dan 5 pingat Gangsa..so, bila dah kira2 semua pingat tuk 3hari berlalu, pingat emas dah lebey dr 10...bermakna dah lepas target...baru lah leh napak jurulatih dan pengurus pasukan senyum..tapi dlm dok senyum2 tue, salah seorng atlet SEDAKA, Luqman dah pon tercedera, kaki kena spike masa tengah lari tuk acara 5000meter...dibwa ke sepital kena 3 jahitan..cian kt luqman..

hari ke 4 dan merupakan hari terakhir plak berlalu dengan penuh debaran..mau tak berdebar, atlet sedaka dpt masuk byk acara akhir...tuk pg tue je, 6org atlet sedaka dpt ke 200m akhir, 10org atlet dpt ke 400m akhir dan 3team dpt ke 4x100m akhir..dan yg mmg tak kn dilupakan smpai bila2 oleh semua atlet termasuk sy sendiri, bila lihat cikgu shahrudin yg juga merupakan jurulatih pasukan, mengamuk sakan bila atlet lain memblok atlet sedaka tuk acara 4x100m...bukan tue je, cikgu hafiz pon ngamuk gak sbb tak puas ati ngan keputusan juri bg acara 5000m..pape pon,hari ke 4 berakhir dengan 4 pingat Emas, 5 pingat Perak dan 1 pingat Gangsa..

keputusan keseluruhan, kontijen SEDAKA memperolehi 17 pingat Emas, 14 pingat Perak dan 18 pingat Gangsa. kontijen SEDAKA juga, mendapat tepat ke 2 terbaik keseluruhan dan seorang peserta L15, turut menjadi peserta terbaik MSSD LMS 2011..

setinggi-tinggi ucapan tahniah diucapkan kepada semua atlet SEDAKA yg telah mengharumkan nama sekolah dlm kejohanan MSSD LMS 2011...tahniah juga kpd jurulatih dan pengurus pasukan yg bertukus-lumus melatih para atlet...






Saturday, March 26, 2011

hari pertama kejohanan MSSD LMS 2011

disebabkan ke bizian yg tak terhingga, jd tak sempat nk menghupdet entry hari pertama kejohanan MSSD LMS pada tepat harinyer..rini baru nk post entry ni..kejohanan MSSD LMS 2011 kali ni telah diadakan di SEKOLAH MENENGAH KING EDWARD TAIPING. kejohanan ni berlangsung selama 4 hari bermula
22 March 2011 hingga 25 March 2011. SEDAKA telah menghantar peserta seramai 61 org kalu tak silap kira.

hari pertama berlangsung dengan lancar pada sebelah pg. antara acara yg telah dilangsungkan pada sebelah pg ialah acara perasmian, perarakan kontijen dan beberapa acara saringan dan acara akhir.



dan pada sebelah petangnya dalam pukul 4 lebey tue, hujan dah mula turun selebat-lebatnyer dan menyebabkan padang basah dan air bertakung...lau tengok sekali cam sawah pon ada...khemah peserta pon dah masuk air...hujan mencurah2 dan acara sebelah ptg terpaksa ditangguhkan ke hari esoknyer..



kontijen SEDAKA berjaya membawa pulang 3 pingat Emas dan 4 pingat Gangsa untuk hari pertama..syabas dan tahniah kepada atlit sedaka xlupa jgk kpd jurulatih dan juga pngurus pasukan..

Friday, March 25, 2011

my mum

dah lama tak update blog, hampir seminggu tak update..seminggu ker?baru bape hari..huhuhu
aritu mygrandpa ditahan di ward then bila dah dibenarkan kuar, duk sehari lepas tue, ibu plak masuk ward...susah hati tul rasa...after seharian di SMKE tuk olahraga MSSD hari rabu tue, sy terus bergegas ke sepital tuk tengok ibu dan mlm tue sy terus teman ibu di ward...ibu asyik ngadu tangan yg dicucuk jarum tuk masuk air tue sakit..cian ibu..mlm tue pon ibu tidor tak lena, jap2 doktor dtg cek, dok sejam, 2 jam plak nurse dtg cek tekanan darah...sampai ke pg tengok ibu tidur tak lena...dan sy plak tidor ayam je..rasa cm dh lama pejamkn mata, bila sedar tengok baru kul2..mmg tak lena tidor kt sepital neh..kul 6 lebey terus bersiap untuk ke SMKE semula..sebaik la sepital ngan SMKE dekat..

ibu di operate pg khamis tue...tghari tue sy ke hospital lg tuk jenguk ibu..alhmdullah, ibu ok..cuma ngadu rasa sengal2 and sakit2 kt tpt operation tue..mlm tue turn mysis tuk teman ibu di ward...

dan esoknyer plak selesai acara pg di pdg SMKE sy terus ke sepital tengok ibu lg sekali dan doktor benarkan ibu balik...alhmdullah..ibu dah leh balik umah dah...smoga ibu cepat sembuh and sihat selalu..

Monday, March 21, 2011

smlm yg mendukacitakan

smlm ada 2 situasi yg amat mendukacitakan...
situasi pertama 1:
tokwan kena tahan kt ward...tokwan tak pernah masuk ward ni kali pertama masuk ward...masa g tngok die kt ward, tokwan tul2 tak selesa baring ats katil, die pusing sana, pusing sini..dah tue plak time makan, masa sy nk suapkan tokwan makan, die gaduh plak nk trun katil..."tokwan tak leh turun la, nati misi marah...kaki tokwan lemah.." pujuk my sis, puan wany...tokwan tetap degil, nk trun jgk, die gagahkan diri tuk bangun, abis sume tangan ibu, makndak, dicapai tuk berpaut..lastly, tokwan bangun dan juntai kan kaki ke bwh dan mysis tahan dr belakang tokwan supaya tokwan dapat duduk ngan stabil..mmg tokwan langsung tak duduk diam sbb tokwan seorng yg jenis tak duduk diam..lau die sht, ada je bnda yg die wat...jln sana sini..menebas la, g kebun la, bwk we all kuar jejln mkn mee la, tp tue dulu, masa tokwan sht....after suapkan tokwan makan dan minum, mysis baringkan semula tokwan,dan disebabkan masa melawat dah pon tamat, we all terpaksa meninggalkan tokwan kt sepital..opah and makndak yg menemai tokwan sepjg mlm..tue pon makndak gtau, tokwan tak nk duduk diam, keje nk turun katil je..tak selesa sgt2 la tue..cian tokwan...



situasi kedua:
after balik tengok tokwan smlm, ibu pitam...terlalu penat...b4 tue ibu ke pahang menghadiri kenduri, mlm nyer pulak, tak cukup tidor tngokkan tokwan dan pg smlm, ibu dok kalut kisahkan tokwan tanpa lupa nk menjamah apa2 pon smpai ke ptg...ibu terlalu pnat dan terlalu risaukan keadaan tokwan sehingga ibu sendiri yg pitam...kami adik beradik kelam kabut sgt2 bila ibu gelap mata dan pitam..tak tau nk wat pe..nasib baik ada sedara dekat2 umah ni..diorg yg bantu..ibu dah ok tp ati ni masih isaukan ibu...

dari semalam sampai ke hari ni, hati jd sgt2 tak selesa...bila kt sekolah, otak dok fikirkan ibu ngan tokwan..isaukan ke 2,2 nyer....hopefully both of them akan sht dan sentiasa sht selalu...

Saturday, March 19, 2011

cara nk ramaikn pengunjung blog anda

Terdapat pelbagai cara meningkatkan pengunjung ke blog kita yang pernah kita lakukan tetapi cara ini agak menarik untuk dicuba terutama pada blogger baru MACAM SAYA kerana cara ini mudah dan simple. Saya akan tunjukkan caranya. (ni sy copy paste je dr blog firdaus kasim..hehehe)


Langkah 1 : Tulis posting artikel seperti posting ini, dan jika anda malas(huhu) sila copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

Langkah 2 : Letakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda





12.syuzana
13.zueyie 
14.Firdaus Kasim
15. cik wanna

Langkah 3 : Sebelum anda meletakkan web-web di atas di link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.


Langkah 4 : Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

Langkah 5 : Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

Akhir sekali, urutannya akan jadi macam ini :

15.LINK ANDA!                                           

Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Jika anda masih lagi keliru, sila postkan sebarang refer ke blog firdaus kasim..meh klik kt sini

JOIN CONTEST AKU KAYA

td masa dok blogwalking dr 1 blog ke 1 blog, tetiba singgah jap kt blog firdaus kasim and terbaca 1 entry yg sgt menarik iaitu JOIN CONTEST AKU KAYA..sape tak nk kaya kn...hikhik..dgn lajunyer terus g klik kt entry die dan terus berminat nk join contest neh...contest dr pemilik blog BOBIESTRORY..


tanpa membuang masa sy terus klik kt blog BOBIESTORY nih dan terus menstudy rule tuk join contest ni...
sape nk join leh klik kt cini..BOBIESTORY . lau nk klik kt gmbr header BOBIESTORY tu pun leh gak..bila u all dah klik, u all leh la study sndiri rule contest tue yer...

dlm rule tue ada 1 soalan gak ..soalan die tertulis cmni "kenapa ko baca @ TERbaca blog aku?"
so, jwpan dr sy..sy TERbaca blog BOBIESTORY ni coz teruja ngan contest die..contest aku kaya..sape tak nk kaya kn...adiah die tersgt lumayan dr contest yg b4 ni yg prnh sy join...ne tau lau mng leh wat tmbh duit beli LENS ZOOM NIKON KER...hehehe..bukan sbb tue je, sy kagum ngan owner blog nih..entry die leh dikatakan evryday die tulis....ada je idea die nk tulis entry...bulan march je pon smpai 46 entry, lau smpai 46 entry mean, dlm sehari smpai 2,3 entry la...caya lah...sy pon tak de idea nk tulis sbyk tue...=)


sape2 nk join contest ni meh ler join..sila klik disini BOBIESTORY

Hadiah : RM300.00 
Tarikh Tutup : 31 Mac 2011

ni sy nk tag puan wany tuk join contest ni jugak...


Friday, March 18, 2011

1 lg medium tuk menjana pendapatan blogger

bidtraffic. satu lagi medium mudah untuk menjana pendapatan sampingan. lebih mudah dan seakan-akan adsense, dibayar dengan dollar. kepada blogger yang berminat, anda boleh cuba step kt bwh ni..tp b4 tue sila ke laman web ni dulu..


 isi dulu sume maklumat then untuk register form di ruangan Tax USA anda just isi= 1234567

ape yang menariknya tentang bidtraffic nie dia tidak la sekeras google adsense yang suka banned acc korang..bidtraffic nie cuma banned sub acc korang je..dan cukup $50 earning dari bidtraffic anda dah boleh buat cashout...

perlu di ingati untuk mendapat high paid dari bidtraffic pastikan anda upgrade feed version anda dari regular ke vip+
so anda cuma email ticket kat support...mengenai upgrade version....atau just copy word kat bawa nie tuk anda guna change feed version anda ke vip+
pergi ke sebelah kiri sidebar anda lihat ruangan support klik tiket.. submit word kat bawah nie..


Hi Team Support,

I just wondering to join bidtraffic program....and haved signup.I really appreciate if you could upgrade my Feed regular Version.
I have multi plan to creat my site and plan to invest on seo that can easily rank my site well in Search Engine. so i really expect and appreciate
if you could upgrade my Feed Version and waiting forward to hear from you as soon as posible thank there...

Warmly Regards:
Nama Anda

okeh, yg mna berminat, meh ler join...
slmt mencuba...

1 klik tanda terima ksih(",)

my BB dah balik

setelah 18hari masuk ward, akhirnyer my BB telah dibenarkan pulang ke pangkuan sy...masuk ni dah 2x my BB masuk ward...kes pertama ribbon die sakit dan kes kali ni plak, LCD die plak wat hal..ni baru je sihat...hopefully sihat la sampai bila2...tlg yer jgn sakit lg...sy tak suka and susah hati bila my BB tue sakit, bukan ape, dah la handphone 1 tue je, dh tue bila osak, cian kt ibu, kena pinjam hp ibu....dan lg susah hati lau osak terus xbaik2 dah lg la susah ati sbb t duit habis beli hp baru..argghhh tidak, byk lg target lain selain dr keje beli hp jer...dan disini harapan setinggi gunung sy, agar my BB tidak lg sakit dan sentiasa sihat smpai bila2....

ain sudah bergelar puan

ptg td tpt kul 5.20 ptg di masjid alkurawi batu kurau, ain telah pun selamat diijabkabulkan dan pasni ain akan bergelar puan ain...ain, tahniah yer...ni gmbr sekitar mjlis akad nikah ain td.meh lyn pict meh...









Thursday, March 17, 2011

aku terima nikahnyer

entry ni khas tuk cik ain...dlm tak berapa jam lg, cik ain akan bergelar isteri org...pape pun tahniah yer cik ain...cik wanna doakan agar cik ain bahagia bersama suami terchenta hingga ke akhir hayat...ptg nih, cik wanna, cik ayu, cik wawa and lau tak de aral cik meria jugak akan turut serta ke majlis pernikahan cik ain..nati kita ketik2 pikca yer cik ain...

xsyg nyawa sungguhhhh...

rini je sy berhadapan ngan 3 keadaan dan situasi dimana manusia ni cikit pon tak rasa syg kt nyawa diorg neh..agaknyer msti diorg hengat nyawa leh beli kt kedai AH BENG or kt kedai AH HONG...

situasi pertama:
sy sedang drive dan di dpn sy ada budak dlm lingkungan belasan tahun sdg menunggang motor...dah tue ngan helmet tak pakai, jgn ditnya soal lesen, mmg tak de rasanyer and then bwk motor ditengah2 jln...dah tue plak bwk ke kiri, ke kanan, menyusahkan kereta yg berada kt belakang motor tue...lau tak jd pape, selamat la..lau jd pape td, cmne?TAK SYG NYAWA SUNGGUH...

situasi kedua:
sy sedang memandu dan kereta mula memasuki pekan BATU KURAU..di depan MASJID ALKURAWI tue tetiba ada sebuah lori barang mahu wat U-TURN kt citu..sepatutnyer cari la tpt or jln yg luas ckit, ni kt dpn2 masjid ngan kete, motor byk tue la die nk wat u-turn...dah tue tnpa tengok dulu kete, dr arah depan, die terus wat u-turn...dah tue terus masuk ke jln besar semula tnpa rsa bersalah..kot yer pon, masuk je la dulu ke tepi jln tue...dah tau kete byk, moto byk yg gatal2 wat u-turn kt citu sape suruh...TAK SYG NYAWA SUNGGUH...perbuatan driver lori tue mbhyakan diri die dan jugak pemndu lain termasuk sy..

situasi ketiga:
dihadapan kedai 24jam kt BATU KURAU tue pulak, sy sedang drive dan dihadapan sy ada sebuh lori roti..pemandu lori tue bg signal dan terus berhenti dihadapan kedai tue.dah tue plak lori die bukan berhenti tul2 tepi jln, separuh dr lori tue di ats jln..kan dh ganggu jln org..dan kemudian tanpa die melihat dr cermin sisi ada ke tak kenderaan lain dtg dr belakng, die terus bukak pintu dan turun...huh...sipi2 je td..lau tak dh melayang 1 nyawa...TAK SYG NYAWA SUNGGUH..

3 situasi di ats jelas menunjukkan nyawa manusia ni mmg tak dihargai lgsung oleh empunya diri yg tak bertanggungjwb...

jd, pesan ringkas dr penaja..SAYANGI DIRI ANDA...

"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"


jap2 td masa tgh berjln2, bersia2 dr 1 blog ke 1 blog, sy ternapak 1 tajuik entry ni...tajuk die berbunyi cmnih..."Saya nak join bloglist Nelly The Strange"   (berbunyi ker, tak lah, bertulis jer...hukhukhuk)
jd sy pon terus rasa nk join gak bloglist Nelly The Strange neh...(lau u all nk join meh klik kt SINI)


jd bila dah bca rule and term tuk join bloglist neh..sy terus follow blog Nelly The Strange neh...
and sy pilih tuk kategori COOL...


ummm..dan disini sy nk tag tuk 3 org mber sy..
1) puan wany                2) cik nikaviolet            3) GG

Wednesday, March 16, 2011

cinta monyet...

pasti sume org prnh dengar perkataan cinta monyet tue...tp ape maksud cinta monyet tue?uummm...kalu dilihat dari maksud secara am nyer, cinta monyet tue cinta remaja yg boleh dikatakan cinta suka2 je..ye la masa zaman remaja, zaman sekolah2 tengok org ada pakwe makwe die pon nk jgk..so cari la pakwe makwe memasing and then bercinta monyet la mereka...

sy prnh cinta monyet tak?
secara jujurnyer sy tak prnh cinta monyet dibangku sekolah sebab tak de sape yg nk sy nih...sy budak comot dedulu masa kt sekolah...tp sy ada admire pada someone...someone yg sy admire tue selesa jd kwn nek bas sesama jln sesama msa g balik sekolah jer, pastu tue lak pinjam duit tak cukup tmbang bas..huhuhu...kelakar je bila igt balik...(rasanyer kwn2 sekolah sy kenal sape mamat tue)..


nape entry sy kali ni bertajuk cinta monyet?
sy letak tajuk ni sbb skng ni sy tengok student sy ramai yg dh pndai main chenta monyet neh...ishhh..muda lg, periksa pon lum tentu lg straight A, dah pandai dah nk chenta monyet neh...dlm usia cmni lah kena keje keras tuk study, tuk kejar cita2 and impian...chenta monyet dlm usia cmni melalaikan je and then buang masa...jgn kn buang masa malahan buang duit jgk wahai studentku...pernah mber sekerja sy menceritakan tetang anak muridnyer yg berabis rm30-rm40 sebulan, ishhh xdenyer sebulan sehari disebabkan bergaduh ngan bf nyer...mna la dpt duit..lau duit tue wat beli buku latihan and rujukan ker lg byk faedahnyer kn...dah tue plak, ada yg sanggup ciapkan keje sekolah si bf pon ada...bila keje sendiri tak ciap mula la cari alasan mcm2 kt cikgu...ada jgk smpai pengsan2 kt sekolah, nk bunuh diri la...mna tak nyer bf dah ada gf len...aishhhh...wahai anak murid ku..bangun la kalian dari belenggu cinta monyet tue..kejar la cita2, impian awk tue sume..gapai sume tue dulu...

okeh...entry ni sekadar renungan dan pendapat dr sy..yg baik dtgnyer dr Allah SWT dan yg buruk dtgnyer dr sy sndiri...sekian, terima kasih (ceeewaahh..cam ceramah umum plak..huuhuhu)



Monday, March 14, 2011

JANGAN pandang camera!!!

td tengah dok blogwalking kt blog puan wany, ttba napak nma sy ditag tuk contest JANGAN pandang camera!!!...

wah..cm best je nih...jd sy pon terus klik kt link contest tue...jd cm teruja je nk join...sape2 yg nk join, baik cpt...tarikh tutup contest ni sok..smpat lg neh kengkwan...


syarat2 die kena letak pict yg tak pndang camra..tak kisah la, pict solo ke, duet ker, trio ke yg penting jgn pndng camra...jd, sy nk pertaruhkan pict nih..


ha..tengok, tak pandang camra kan..kan..kan...

dengan selesainyer sy mengepost entry tuk contest ni, maka dengan segala hormatnyer sy nk TAG jgk contest ni dekat 3 org member sy...join yer u olls...

kepada yg diluar sana yg namanyer tak ditag pon, meh ler join..leh klik kt blog WaJaH RaHsIa HaTi ni k..

Saturday, March 12, 2011

selamat pengantin baru

tanggal 12 march 2011, area 10lebey, rakan sekerja sy, hidayah abdul rahman dah pun sah bergelar isteri org...sempat la sy and cik ayu g tengok saat2 paling bermakna puan hidayah...pape pon slmat pngantin baru puan hidayah dan suami..smoga bahagia hingga ke akhir hayat...













Friday, March 11, 2011

sedaka champion

pg td tlh diadakan perlawanan final bola sepak daerah LMS..team sedaka bertemu team sek men tunku menteri..disebabkan team under 18 sedaka dpt masuk final dan perlwanan akhir plak diadakan dekat padang astaka, maka semua warga sedaka diberi kebenaran dari pengetua tuk g tngok bola...mmg best sesgt...stadium astaka tue dibanjiri ngan penyokong sedaka je..sekali tngok cm perlawanan akhir piala Malaysia je..huhuhu...mmg tabik spring kt team under 18..diorg main mmg penuh ngan semangat..gasak punyer gasak, serang punyer serang, lastly dkt2 nk abis msa pertama, dpt bolos pertahanan smk tunku menteri..then separuh masa kedua plak, dpt lg bolos lg, siap 2 gol lg...hebat lah.. dan keputusannyer 3-0..SEDAKA CHAMPION...tahniah kepada team under 18..tak lupa jgk tahniah untuk pengurus dan jurulatihnyer...meh lyn video and pict ckit meh...

video

















Wednesday, March 9, 2011

giler shawl

tajuk entry kali ni giler....giler shawl..sy dh giler shawl...giler sbb kaler2 die chantek2...tghari td after lek sekolah sy terima 1 bungkusan dr shawl corner. sy order kt shawl corner 4 shawl kaler chantek...lau tengok 1 persatu pict shawl kt citu, mmg rasa cm nk beli sume..tamak kn...kepada kengkawan dan sahabat kt luar sana yg giler shawl jgk, le la berkunjung kt (leh klik kt cini yer) shawl corner ...kt page ni, u all leh menjamu mata ngan shawl yg pelbagai keler yg chantek2...





Tuesday, March 8, 2011

shoot postweeding

ptg smlm sy terima job dr mysis tuk shoot postweeding diorg..actually smlm anibeseri mysis and husbnd die..jd smlm dlm kul 5 lbey kt kul 6, we all g la jejln kt lakegarden..si sarah tak ikut bwk si dihah je..mcm2 pict la sy shoot..diorg lak giler2..gelak je memanjang...meh lyn pict meh..



















memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...