Wednesday, March 16, 2011

cinta monyet...

pasti sume org prnh dengar perkataan cinta monyet tue...tp ape maksud cinta monyet tue?uummm...kalu dilihat dari maksud secara am nyer, cinta monyet tue cinta remaja yg boleh dikatakan cinta suka2 je..ye la masa zaman remaja, zaman sekolah2 tengok org ada pakwe makwe die pon nk jgk..so cari la pakwe makwe memasing and then bercinta monyet la mereka...

sy prnh cinta monyet tak?
secara jujurnyer sy tak prnh cinta monyet dibangku sekolah sebab tak de sape yg nk sy nih...sy budak comot dedulu masa kt sekolah...tp sy ada admire pada someone...someone yg sy admire tue selesa jd kwn nek bas sesama jln sesama msa g balik sekolah jer, pastu tue lak pinjam duit tak cukup tmbang bas..huhuhu...kelakar je bila igt balik...(rasanyer kwn2 sekolah sy kenal sape mamat tue)..


nape entry sy kali ni bertajuk cinta monyet?
sy letak tajuk ni sbb skng ni sy tengok student sy ramai yg dh pndai main chenta monyet neh...ishhh..muda lg, periksa pon lum tentu lg straight A, dah pandai dah nk chenta monyet neh...dlm usia cmni lah kena keje keras tuk study, tuk kejar cita2 and impian...chenta monyet dlm usia cmni melalaikan je and then buang masa...jgn kn buang masa malahan buang duit jgk wahai studentku...pernah mber sekerja sy menceritakan tetang anak muridnyer yg berabis rm30-rm40 sebulan, ishhh xdenyer sebulan sehari disebabkan bergaduh ngan bf nyer...mna la dpt duit..lau duit tue wat beli buku latihan and rujukan ker lg byk faedahnyer kn...dah tue plak, ada yg sanggup ciapkan keje sekolah si bf pon ada...bila keje sendiri tak ciap mula la cari alasan mcm2 kt cikgu...ada jgk smpai pengsan2 kt sekolah, nk bunuh diri la...mna tak nyer bf dah ada gf len...aishhhh...wahai anak murid ku..bangun la kalian dari belenggu cinta monyet tue..kejar la cita2, impian awk tue sume..gapai sume tue dulu...

okeh...entry ni sekadar renungan dan pendapat dr sy..yg baik dtgnyer dr Allah SWT dan yg buruk dtgnyer dr sy sndiri...sekian, terima kasih (ceeewaahh..cam ceramah umum plak..huuhuhu)



1 comments:

AHMAD AZIZI HJ ABAS (A3) said...

owh....

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...