Monday, March 21, 2011

smlm yg mendukacitakan

smlm ada 2 situasi yg amat mendukacitakan...
situasi pertama 1:
tokwan kena tahan kt ward...tokwan tak pernah masuk ward ni kali pertama masuk ward...masa g tngok die kt ward, tokwan tul2 tak selesa baring ats katil, die pusing sana, pusing sini..dah tue plak time makan, masa sy nk suapkan tokwan makan, die gaduh plak nk trun katil..."tokwan tak leh turun la, nati misi marah...kaki tokwan lemah.." pujuk my sis, puan wany...tokwan tetap degil, nk trun jgk, die gagahkan diri tuk bangun, abis sume tangan ibu, makndak, dicapai tuk berpaut..lastly, tokwan bangun dan juntai kan kaki ke bwh dan mysis tahan dr belakang tokwan supaya tokwan dapat duduk ngan stabil..mmg tokwan langsung tak duduk diam sbb tokwan seorng yg jenis tak duduk diam..lau die sht, ada je bnda yg die wat...jln sana sini..menebas la, g kebun la, bwk we all kuar jejln mkn mee la, tp tue dulu, masa tokwan sht....after suapkan tokwan makan dan minum, mysis baringkan semula tokwan,dan disebabkan masa melawat dah pon tamat, we all terpaksa meninggalkan tokwan kt sepital..opah and makndak yg menemai tokwan sepjg mlm..tue pon makndak gtau, tokwan tak nk duduk diam, keje nk turun katil je..tak selesa sgt2 la tue..cian tokwan...



situasi kedua:
after balik tengok tokwan smlm, ibu pitam...terlalu penat...b4 tue ibu ke pahang menghadiri kenduri, mlm nyer pulak, tak cukup tidor tngokkan tokwan dan pg smlm, ibu dok kalut kisahkan tokwan tanpa lupa nk menjamah apa2 pon smpai ke ptg...ibu terlalu pnat dan terlalu risaukan keadaan tokwan sehingga ibu sendiri yg pitam...kami adik beradik kelam kabut sgt2 bila ibu gelap mata dan pitam..tak tau nk wat pe..nasib baik ada sedara dekat2 umah ni..diorg yg bantu..ibu dah ok tp ati ni masih isaukan ibu...

dari semalam sampai ke hari ni, hati jd sgt2 tak selesa...bila kt sekolah, otak dok fikirkan ibu ngan tokwan..isaukan ke 2,2 nyer....hopefully both of them akan sht dan sentiasa sht selalu...

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...