Monday, November 28, 2011

congrates puan amalini dan encik hariz

puan amalini dan encik hariz telah selamat bergelar suami isteri dan majlis diorang telah berlangsung semalam, 27 Nov 2011..oleh kerana majlis diorang berlangsung di kelantan, maka xdapat la sy memenuhi jemputan psgan ni sbb jauh sgt lor....

pape pon tahniah kepada kalian berdua...semoga kalian berdua bahagia hingga akhir hayat ya...selamat pengantin baru...


jom layan pict jom...


cantik sgt puan ama....

dari mata turun ke hati..=)

Sunday, November 27, 2011

rambut panjang vs Rapunzels

korang pernah tengok cite kartun Rapunzel x?mesti pernahkan..cite sorang budak perempuan berambut panjang kena kurung dengan mak tiri die di atas menara tinggi yg xde tangga tu.  klu mak tiri die nk nek kt menara tu, nek guna rmbut rapunzel tu..lastly dtg seorang putera raja selamatkan rapunzel tu...dulu sy tgok cite tu dlm versi kartun skng da mcm2 versi..versi indon pun ada...kalau x silap, versi indon die tajuk kisah dongeng puteri berambut panjang...(tah betul ke tah tidak tajuknye..hehehe)

skng ramai tau rapunzel kt dunia ni...nk lihat sape rapunzel di dunia, jom layan pict kt bwh...









Saturday, November 26, 2011

salam maal hijrah

sekejap je kan masa berlalu,sedar tak sedar dah abis tahun dan masuk tahun baru..usia pulak makin meningkat...bila difikir soal amal ibadah, masih ada yg belum mencukupi..ya Allah.gerunnya rasa andaikata Allah ambil nyawa sekarang dengan amal ibadahnya yg masih xcukup ni...

semoga amalan tahun lepas diterima oleh NYA

pape pon, dalam meneruskan hidup tuk tahun baru ni, sy harap Allah akan sentiasa mempermudahkan urusan dan diberikan kelapangan kepada sy dalam melakukan amal ibadah...

di sini sy ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan salam maal hijrah kepada semua umat islam di seluruh dunia...



meh ramai-ramai pakat baca doa akhir tahun dan awal tahun meh...

(sila klik tuk besarkan gambar)
gambar dr google search..

tahniah & selamat pengantin baru eiyna halim

sebelum sy meneruskan kata-kata, ape plak kata-kata bukan berucap pon kn...sebelum sy meneruskan penulisan entry, sy ingin meminta maaf kepada eiyna halim terlebih dahulu kerana sy tidak dapat memenuhi jemputan kawin beliau...mtk maaf ye eiyna..sy ada hal la...tp pape pon sy sentiasa doakan eiyna dan husband bahagia hingga akhir hayat...

td masa nk ke rumah wawa rose, kami berkonvoi 4 buah kereta tetapi oleh kerana sy ada hal yg xdpt dielakkan, maka tnggal la 3 buah kereta yg meneruskan konvoi hingga ke rumah eiyna halim..

jom layan pict jom...



ni para sahabat yg berjaya meneruskan konvoi ke rumah eiyna halim...klu sy pon berjaya menerukan konvoi, mesti ada dlm gmbr tu kn...=(

pape pon tq kepada sahabat yg telah menyumbangkan gmbar ni..(bukan sumbang but sy copy dr die..hehehe)

dan ucapan tuk eiyna halim, 
selamat pengantin baru...semoga bahagia hingga akhir hayat dan selamat menempuh hidup berumahtangga...

congrates salwa haslinda

harini kenduri rumah wawa..maka, selepas ke jemputan kawin si kembar ana dan ita [klik sini], sy telah memenuhi jemputan kawin rumah wawa rose..festime ke rumah wawa..pakai redah je..sebaik ada cik ayu dan mber2 yg konvoi bersama...lastly setelah menyusuri lorang masuk ke rumah wawa, akhirnya smpai juga di pekarangan rumah wawa rose...

sampai je rumah wawa rose, terus bersalaman dgn mak pengntin kemudian msuk mencari pengantin untuk mengucapkan tahniah...mana pengantin ni?dlm bilik xde..rupanya ke dapur...kelakar je wawa ni...lepas bersalaman, bergambar di atas pelamin la plak kn..xsempat nk bergambar lama sbb pengantin da nk berarak da...jd dah alang-alang pengntin berarak, kami tunggu la smpai pengantin bersanding, siap pekena lagu kompang 2,3 lagu lg...hehehehe

selesai wawa bersanding, sy dan rakan yg lain, bersalaman dgn wawa dan beredar utk ke agenda seterusnya.....

pape pon wawa cantik sgt rini...pasangan pengantin ni telah mengenakan busana pengantin kaler biru...

jom lyn pict jom..

bergambar bersama wawa rose di atas pelamin indah beliau...


cik ayu n wawa rose di depan pintu..debaran puan wawa menanti pengantin lelaki

wawa n me....nk jgk gmbor dpn pintu neh...adoiiii..

pasangan pengantin menuju ke singgahsana...wawa xcited smpai pejam mata ...

pengantin mengaminkan doa..sila abaikan kepala di dalam gmbr 2 yer...

kepada wawa rose dan suami...selamat pengantin baru..semoga bahagia hingga akhir hayat...

kenduri kawin + reunion kecil

alhmdullah, rini dgn izin Allah, dpt juga saya memenuhi 2 jemputan kawin kawan-kawan sekolah sy di mana majlis bersejarah diorg berlangsung hari ini, jemputan dari si kembar ana dan ita [sila klik], dan juga jemputan dari wawa rose [klik sini]..tetapi sy tidak dapat memenuhi jemputan eiyna halim kerana ada hal...mtk maap ye eiyna..pape pon sy mendoakan awak bahagia hingga akhir hayat awk disamping suami tercinta.

oleh kerana ada 2 kenduri, maka kami telah memilih untuk ke rumah si kembar ana dan ita dahulu kemudain baru ke rumah wawa rose..actually, sy ke kenduri mereka bertemankan cik ayu dan cik aziemah...bila setibanya kami di rumah ana dan ita, terserempak plak ngan mber sekolah menengah dulu...bukan seorang tetapi ramai...so berlakulah reunion kecil disitu...maka, ape lg, xlepaskn peluang tuk bergambar la kn...nasib baik x roboh katil..kemudian, kami konvoi beramai-ramai ke rumah wawa rose plak..ada la dlm 4 buah kete...di rumah wawa rose, kami sempat melihat pengantin bersanding...lg sekali, peluang tuk bergambar xkan dilepaskan...bergambar sakan...hehehe

mls bebel pjg, cite byk2 pon xgunakan, meh layan pict meh...














sekian saja liputan berita (ana ita kwen / wawa rose kawen) tuk kali ni..hehehe

tahniah si kembar ana dan ita

rini saya telah memenuhi jemputan kawin dari si kembar ana dan ita...sampai-sampai je terus jumpa emak pengantin bersalaman kemudian mtk izin tuk jumpa ana dan ita..masuk je umah, terus tanya pengantin mana?terus orang dlm rumah tunjuk ke arah 2 arah bilik yg berbeza, bilik di sebelah kiri dan kanan...lupa plak pengantin ada 2, mesti la bilik dua kn..elok je bilik depan-depan, bertentangan..so ape lg, jom serang bilik pengntin..mula-mula g jenguk bilik ana dulu, sebab ana yg jemput sy, ayu n azimah dulu hehehe...ita ada tetamu dlm bilik die...bersalaman dengan ana kemudian tibalah saat bergambor...hehehe...

 sebelum tu nk cite sikit, ana mengenakan busana pengantin kaler kuning..dan ita plak mengenakan busana pengantin kaler pink...cantik sgt ita dan ana...xcam da mana satu ana, mana satu ita..bila tgok dua-dua,baru cam mana satu ita mana satu ana...lps bersalaman sume, bergambar sume, kami meminta diri tuk mengisi prut yg tengah berkeroncong ni..almaklumlah nk mkn kenduri, bwk prut kosong la kn...lps mkn sume, terus ke rumah wawa rose plak...masa nk jalan keluar dr rumah pengantin, terserempak dgn pengantin lelaki...tp xsmpat nk amik gmbr...tp nsib baik ada jgk sahabat yg smpat amik gmbr masa tu..so copy dr die je...

pape pon tahniah korang berdua....semoga bahagia hingga akhr hayat....

jom layan pict jom..

ayu, ana dan aziemah

kami berempat...

ayu dan ana...kena plak baju cik ayu dgn tema baju si ana ni...hehehe

sy dan puan ana

si kembar ana dan ita..ce teka mana ana, mana ita?hehehe

aziemah, ita dan ayu

kami berempat

ayu dan ita

ita and me..kena plak kn kaler baju sy ngan tema baju si ita ni...hehehe

bergambar sakan korang erk..smpai xmuat bilik..


rombongan pengantin lelaki tiba...




ok...tu saje tuk kali ni..

once again...

selamat pengantin baru tuk ke 2,2 pasangan ni....
semoga bahagia hingga akhir hayat...


Wednesday, November 23, 2011

revolusi pelamin

kalau cakap bab kerja kawen ni, antara yg terdapat dalam senarai checklist ialah pelamin. jangankan orang nak kawen, orang tunang sekarang ni pon ciap ada pelamin lagi kan...kalau diikut revolusi pelamin ni kan, jap je akan keluar design pelamin yang baru-baru kan..kalau yg mana kawin awal taun ni, pakai design pelamin cmni, tp bila smpai ujung tahun ni, design yg awal taun tu dah jd old design dah, dia kuar desgin yg lagi baru kn...

kalau dulu-dulu, masa nenek dan atuk kita kawen-kawen dulu mana ada pelamin-pelamin ni...tapi sekitar tahun 60an, 70an dan 80an dah ada trend kwen pakai pelamin ni..tapi xde la grand sgt pon..sekadar kain cadar baldu and kain langsir digantung ke dinding, dihias plak dengan bunga-bunga plastik dan riben-riben lepas tu, diletak kerusi 2 bijik...masih igt lagi sy prnh lihat kerusi kawin yg ada bintang kt kepala kerusi tu...=)
tp pelamin yg xde kerusi pon ada gak, duduk atas tilam baldu tu..=)..pastu plak, nk tambah cntik, buh lampu liplap..hehehe



lepas tu nek je ke tahun 90an, baru kuar trend-trend pelamin kain satin nih..

lepas tu, revolusi demi revolusi berlaku sehingga la sekarang pelamin siap ada lampu ala-ala romantik lagi kn...dengan pelamin dlm taman la...kerusi plak, skng da xmain da kerusi yg biasa-biasa cm dulu-dulu tu, skng ni kerusi yg cam kerusi cleopatra tu la, kerusi yg tinggi tu la kn..kalau dulu atas pelamin, keliling pelamin penuh dgn bunga telur, smpai pengantin nk nek atas pelamin pon ssh, tp skng, bunga telur at least ada 2 pkok je kt depan pelamin tu yang len sume bunga plastik, tp ada jgk yg fresh flower...
kalau dulu pelamin xde main panel-panel ni,gantung kt dinding je tapi skng ni da ciap ada panel-panel lg..u all le mtk nk bape panel tp kena byr lebih la..hehehe

agaknya lepas ni pelamin yg cmne lak kn akan kuar...pape pon jom lyn pict pelamin jom...











 picture pelamin kt atas ni dari ariweddingcouture, {sila klik}






pict yg ats ni plak dr google search...klu u all nk tgok pict pelamin yg len-len, sila search sendiri ye..hehehe



memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...