Tuesday, November 1, 2011

SPM da dekat, jom tengok TV

kalau dulu-dulu kan, bila dekat-dekat nak exam, mesti ibu akan bisingnye..bising suruh baca buku...
ni antara dialog ibu,
"sudah-sudah la tengok tv, tutup tv tu, periksa nak dekat dah..lepas periksa nati, tengok la tv puas-puas.."

dan reaksi dr sy,
"yela, yela...nak tutup la ni bu..."
tutup tv dan beredar, dan xsampai setangah jam, datang balik untuk menonton tv..huh..hampeh je...

kenapa ibu bising tengok tv bila dekat-dekat nak exam ni?
jawapan die, sebab bila tengok tv, masa akan terbuang macam tu je..ye la, kat tv tu tayang pon drama melayu, kartun , sinetron indon, cite cina, cite tamil...kalau berita tu, kira ok la klu ditonton sbb kita le tau isu semasa kn..tp klu tonton drama melayu, kartun , sinetron indon, cite cina, cite tamil ape plak yg kita dpt? dapat membuang masa je la kn..kalau 2 jam tengok cite kartun, rugi masa camtu je kn...2 jam yg rugi tu, kalau buat latihan sejarah, da boleh faham dan ingat da bab sejarah...kalau buat latihan matematik plak, agaknya kalau 2 jam boleh ciap berpuluh soalan dah kn..kn..kn....

ok sekarang, kepada sesiapa yg ada langgan astro di rumah, yg mana nk ambil SPM taun ni, jom kita tengok tv jom...luangkan sedikit masa anda untuk menonton saluran 603...[klik sini]

boleh dikatakan hampir semua rumah sudah mampu melanggan astro kn...jadi kepada calon SPM yg bakal menduduki SPM yg tak berapa lama lg tu, kalau u all mahu berehat seketika setelah penat study, amik la remote astro dan buka lah channel 603..[klik sini]..smbil rehat-rehat tu, anda boleh isi masa rehat anda dengan channel ni..channel ni bukan sebarang channel ok..channel ni, adalah channel yg boleh membantu anda untuk persediaan SPM nati...selamat menonton...semoga channel ni dapat membantu dan memberi manfaat kepada anda...

pape pon, all da best to calon SPM 2011...

http://www.churpchurp.com/carpusmetacarpus/share/TutorTVSPM1

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...