Tuesday, January 31, 2012

sesi menanda buku bermula

setelah sebulan sesi persekolahan bermula,maka para guru sibuklah menjalankn keje2 sebagai guru ni dan slh satu kje yg paling sinonim dan mmg berkait rapat ngan cikgu ni ialah menanda buku.

Sebut je psl menanda buku,rutin ari2 sy adalah menanda buku. bila ada je student yg ata buku, kena terus tanda.klu lewat tanda dan semak,maka blaku la lmbakan buku di atas meje. cilap aribulan,nmpak buku je,tuan punye meja,xnmpak.hu3..pape pon sy enjoy menanda buku.bukan ape,le kesan kesalahan student jd ada la point tuk bebel lam kelas and denda student wat pembetulan.hu3





Saturday, January 28, 2012

baby stuff...comel sangat2....

semua orang tau, kalau sebut je baby, saiz die mesti kecik kn...bila saiz kecik ni bermakna perkataan paling sesuai adalah comel...kalau berkunjung je kedai barangan baby ni, rasa comel je bila tengok barang-barang die kn...

kali ni saya nk promot baby stuff yang sangat comel...selalu orang jual baju baby, seluar baby, topi baby yg cam biasa tu kn..kali ni, baby stuff dari benang kait...sangat comel...dan lagi comel bila leh match2 kaler...for example kaler merah oren, kaler, ijau pink dan mcm2 lagi kaler lah kn...jom u all kita tengok sesama baby stuff yg comel tu jom...
hairband and baby shoes...comel sesgt...


oren + pink

pink + ijau (ala-ala crocs gitu...)

blue + bby blue

hairband pon ada..comelkan....

sape ada baby, beli bagi baby pkai stuff ni, mesti comelnyer kn...=)
yg xde baby pon xpe, leh beli wat present tuk mber2 yg ada baby kecik nih..=)

sape berminat leh la private massage kt sini [klik sini]

ciapkan dulang cik ayu

semalam hari jumaat, skolah separuh ari sahaja dan selesai je sesi persekolahan terus pulang ke rumah bersama cik ayu...kemudian mengisi perut dgn menu tengahari yang dan bersolat zohor...selesai solat sume, terus berciap tuk ke tepen..tujuan ke tepen ialah untuk membeli belah barang cik ayu disamping menyetelkan hal2 sampingan...
selesai membeli belah and menyetelkan hal-hal sampingan, maka kami berdua pulang ke rumah masing-masing.

dan hari ini, disebabkan rini cuti dan tiada aktiviti dirumah, maka sy ke rumah cik ayu tuk membantu die menyiapkan dulang-dulang antaran...pergi tangan kosong, memang xbawak pape ngan hajat tuk makan tengahari di rumah cik ayu..(muka xmalu kn...keje nk makan kt umah orang je..huhuhu)..sampai je umah cik ayu terus capai barang2 tuk ciapkan dulang antaran cik ayu...disebabkan byk barang yang tak de, maka hanya 2 dulang sahaja yg dapat disiapkn..tu pon 1 dulang tu xbrp nk ciap...xpe, t bila semua barang dah ada, I`Allah, semua dulang cik ayu akan berjaya disiapkan...=)

jom2...layan pict dulang cik ayu..tp 1 dulang je la...heheheh

ni fes dulang yg ciap...lepas2 ni bakal menyusul dulang-dulang yg len...

sekian sahaja aktiviti pada hari ini...=)

Sunday, January 22, 2012

Kesimpulan dari solat istikharah

  •  Hindarkan diri daripada kesukaran menetapkan pendirian dalam kehidupan. Was-was adalah permainan Syaitan dan penyakit jiwa yang mengundang bahaya
  • Dalam hal-hal yang tiada keraguan dalam membuat pilihan keputusan, ia tidak berhajatkan kepada Istikharah. 
  • Ketika berdepan dengan pilihan yang sukar ditentukan, gunakan pertimbangan diri untuk melihat buruk baiknya.
  •  Jika jelas mudarat atau sudah ditentukan Haram hukumnya, maka tidak harus beristikharah. 
  • Pada perkara yang sukar untuk dibuat keputusan, beristikharahlah kepada Allah mengikut kaifiyat Solat Istikharah dan Doa yang Ma’thur daripada Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam.
  • Istikharah boleh diulang beberapa kali hingga beroleh ketetapan hati untuk membuat keputusan.
  • Di samping itu juga beristisyarahlah dengan meminta pandangan pihak yang boleh dipercayai kewibawaannya.
  •  Petunjuk daripada Allah ialah kemampuan hati untuk tetap pendirian membuat keputusan.
  • Hindarilah perbuatan menunggu mimpi atau petanda berbentuk isyarat kerana ia sangat terbuka kepada belitan Iblis.
  •  Jauhi Bid’ah dan Syirik.
  •  Setelah keputusan dibuat, bertawakkallah kepada Allah dan tenang dengan keputusan itu.
  •  Seandainya timbul cabaran atau muncul sisi kekurangan pada pilihan yang dipilih, tiada fikiran negatif muncul kerana yakin adanya hikmah dan kebaikan daripada Allah.
  •  Istikharah terbuka kepada apa sahaja urusan kehidupan yang berada di dalam ruang lingkup keharusan Syara’ dan salah jika hanya dilihat sebagai mekanisme jodoh.
  •  Rujuklah kitab-kitab Fiqh serta panduan Sunnah dalam urusan Istikharah serta ibadah-ibadah yang lain.
  •  Melakukan ibadah dengan hanya berpandukan hearsay adalah pintu kebinasaan dalam beragama.             
                 sumber dari www.saifulislam.com

Saturday, January 21, 2012

shopping di sabak

rini awal-awal pagi lg dah bangun kemudian pekena roti canai depan tv...di sebabkan rini xskolah dan rini memang cuti kerana ari sabtu dan sy sedang bersenang lenang di sabak bernam, maka kesempatan itu diambil untuk berjalan melawat tapak, (ececehhh..byk la kau nyer tapak cik wanna), oppss..cilap2..berjalan mencuci mata di sungai besar..even sg besar xde la cm key-el, tp best jgk la bila jejln cuci mata kt situ..kedai pakaian, kedai tudung, kedai kain, kedai beg, kedai kasut, kedai buku, kedai hp sume ada...hehehe..(promot sg besar jap kt sini)

dari satu kedai ke satu kedai yg sy n cik roji masuk, tujuan asal nk cuci mata, tp lastly ada je yg disambar...paling tak tahan bila hajat awal hanya mahu membeli beg dan akhirnya merebak smpai beli tshrt, inner shawl dan pashmina. inner shawl kt cini mmg murah, pashmina pon murah jgk...ken die cikit nyer lembut..mmg xsetanding harga die..pas shopping2 sume...g pekena soto plak kt medan selera sg besar..best2...ermmm...dlm hati sebelum meninggalkan sg besar tuk pulang ke sabak, sempat lg menetapkan hajat tuk dtg kembali ke sg besar tuk shopping di sini...heheheh

jom layan pict jom..

pashmina yg ni sy punye

yg ni cik rojinyer..

kain pashmina ni sgt best..lembut je...harga sgt murah

1 sy punye, 1 lg cik roji punyer

inner shawl ni pon 1 sy punye 1 lg cik roji punyer..harga sgt murah...

Friday, January 20, 2012

sepetang di bukit merah

petang semalam sy amik kesempatan masa yang ada untuk berjalan-jalan di bukit merah resort...sesaje amik angin petang disana...almaklum je la, asyik amik angin di ulu sepetang je kan, kekadang nk jugak rasa angin sepetang di tempat len kn..hikhik

selesai solat asar, lepak2 skejap di rumah dlm area kul 6, terus stat kete dan meluncur di atas jln raya tuk ke bukit merah...pjlanan ke bukit merah amik masa 11-15 minit je dari rumah...jap je kan..ikut jalan dalam, sbb tu dekat..sampai je kt bukit merah tu, terus mengambil angin petang di sana..jln2 smbil tgok tasik besar bukit merah tu...dah puas jalan , g main whirl car plak..huhuhu..hampeh je, dah besar pon men whirl car...

dah, xnk bebel pjg, jom layan pict jom...

maskot bukit merah resort

 mother and daughter 

ogy n arepeace

are-peace n me...

anak sape la nih...

terbang lebih tinggi...

dah besar2 pon men whirl car lg..huhuhu

Tuesday, January 17, 2012

By My SiDe

I'm just listening to the clock go ticking, 
I am waiting as the time goes by.
I think of you with every breath I take, 
I need to feel your heartbeat next to mine.
You're all I see, in everything.

I just wanna hold you, 
I just wanna kiss you, 
I just wanna love you all my life.
I normally wouldn't say this, 
but I just can't contain it.
I want you here forever, 
right here by my side.

All the fears you feel inside, 
and all the tears you cry, 
they're ending right here.
I'll heal your heart and soul; 
I'll keep you oh so close.
Don't worry; I'll never let you go.
You're all I need, you're everything.

I just wanna hold you, 
I just wanna kiss you, 


I just wanna love you all my life.
I normally wouldn't say this, 
but I just can't contain it.
I want you here forever, 
right here by my side.

No one else would ever do.
I got a stubborn heart for you.
Call me crazy, but its true; I love you.
I didn't think that it would be, 
you have made it clear to me.
You're all I need.

I just wanna hold you, 
I just wanna kiss you, 
I just wanna love you all my life.
I normally wouldn't say this, 
but I just can't contain it.
I want you here forever, 
right here by my side.

Friday, January 13, 2012

if you are asking....

if you are asking, if i need you?
the answer is forever...

if you are asking, if i`ll leave you?
the answer is never...

if you are asking, what i value?
the answer is you...

if you are asking if i love you?
the answer is i do...


Tuesday, January 10, 2012

dari blueberry ke blackberry

pernah makan kek blueberry x? mesti pernahkn?jgnkan kek je ada blueberry, hp pon ada gak jenama blueberry..dedulu sy pkai hp blueberry...xmampu nk pkai hp memahal ni, xde duit...so pkai je la hp cokia blueberry ni..tu pon dah rasa mahal sgt dah..huhuhuh

tp skng, bagai bulan jatuh ke riba, biar mimpi smpai ke bintang, akhirnya dapat gak sebijik blackberry..tak terfikir pon leh pakai hp ni sbb sy ni xsuka mbazir..hehehe..tp bila dapat sebijik,sgt suke la hati nih..berbunga2...hehehe. tq for someone sbb dah menghadiahkan sy BB ni...i'm really2 appreciate it


Thursday, January 5, 2012

congrates huda dan awie

dah lama xupdate entry...xnyempat2 nk update..bz sikit..almaklum je la persekolahan baru bermula..(ececeh....padahal bz bnda len kn..huhuhuh)...

entry kali ni sy ditujukan khas buat huda dan awie...huda dan awie ni adalah sahabat sy masa di sekolah menengah dulu..,awie dan huda ni dulu waktu zaman sekolah, kls xsama dan diorang xpernah kelas sama..huda ni pemalu orgnye manakala si awie ni, seorang pengawas yg berwibawa...dan sudah jodoh namanya, akhirnya diorang ditakdirkan bersama...

huda dan awie telah selamat diijabkabulkan pada 25 disember 2011 yang lalu...sy tidak dapat hadir ke majlis diorang...sowie sgt2..pape pon sy mendoakan mereka berdua bahagia hingga ke syurga...

tahniah dan selamat pengantin baru kepada huda dan awie..

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...