Monday, September 26, 2011

maki hamun kt page fb tempat org cari makan

norman hakim ngan memey dah pon selamat diijabkabulkn...cerita diorg ni memang topkn..meletup2..start dr kes yg dulu smpai la da kawin pon...dah tu plak bila nk kawen dpt plak sponsour mewah and hebat2 kn..lg hangat la org duk bercakap kn..

so mls nk komen pjg cerita psl diorg ni..cuma nk bercakap psl maki hamun di page fb je..

actually sedang sy mensurf internet mencari design weeding dress yg modern ala-ala gaun gitu tetiba sy smpai di satu page..page butik yg menyediakn perkhidmatan tuk weeding ni...so bila tgok page die, ada gmbor norman and memey..diorg pon amik butik ni as a weeding planner diorg...so, nk dijadikan cerita, bila butik ni upload gmbr si norman and memey ni, ada la insan2 yg menggunakan page ni tuk memaki hamun si memey...bukan nk sebelah pihak mana-mana...cuma sedikit kesal kerana, diorg hamun atas page yg digunakan utk owner butik tu cari makan (rezeki)...bila baca komen diorg, nk tergelak pon ada..hehehehe..tp bila pk balik, aduhai...sian owner tu nyer page....

klu xnapak, sila klik tuk tumbesaran..

so, pikir-pikir kn la...xbaik tau cacatkan page org cari makan...

hepi belated

ari khamis lps sy telah mengadakan jamuan kecil tuk celebrate belated day my beloved sis and my beloved maksu...actually xplan pun, cuma da alang-alang kuar g bank mlm tu, terus g beli kek and ape tah lg kt the store yg berdekatan...lepas tu balik umh je da pkul bape, nk goreng2 bncuh air semua dlm kul 11lbey baru la kek dipotong...si sarah and si dhea la pling happy sbb dpt mkn kek...byk tul diorg mkn...







pape pon, to mysis and maksu, semoga pjg umur and murah rezeki, bahagia dunia and akhirat...



luv both of u soooo much...







Sunday, September 25, 2011

e-day cik Norfariza Ahmad Azam

rini sy nk post entry psl tunang lg...aritu psl cik hafizah yg telah selamat bertunang, (nk baca klik kt cni..), rini nk story bout cik norfariza plak...cik norfariza pun telah selamat bertunang pada...kurang pasti la plak bila, tp yg penting, mereka telah selamat ditunangkn..one step forward..pasni step seterusnya plak..

cik fariza ni merupakan rakan seperjuangan sy di UPSI..kuliah sama, tutorial sama...klu ada time senggang and byk duit tu, we all kuar la mkn sesama...paling xle lupa mkn bersama di DAPUR SIAM..konvoi bermotor ke restorant tu, pekena tomyam kaw smpai sakit2 perut...huhuhu...walaupun semua tu dah berlalu, tp masih segar dlm ingatan sy...sgt rindukan that moment....

dan di rumah sewa cik norfariza ni la, sy dan sakinah tumpang tuk solat klu ada kuliah yg sgt cikit la masa gape nya..tq ye cik norfariza tumpangkan rumah and bilik awk tuk sy dan kwn bersolat..=)

disini, sy ingin mengambil kesempatan tuk mengucapkan selamat bertunang kepada cik Norfariza Ahmad Azam dan tunangnya...semoga kalian berdua bahagia hingga je jinjang pelamin dan seterusnya ke anak cucu dan hingga akhir hayat korang ye...



Saturday, September 24, 2011

preview filem-bini-biniku gangster

smlm sy berkesempatan untuk menonton movie di jusco ipoh...rasa lama da tak tgok movie ni..last ritu tgokmovie cite  Mr. Propper`s penguins  . so smlm dah alang-alang ke jusco utk melawat kamera pc fair, lantas aku memanjat escelattor untuk ke tingkat 3 dan terus menuju ke TGV dan terus membeli tiket movie bini-biniku gangster...

so, rini sy nk preview cikit movie ni...cerita die berkenaan dgn seorg lelaki bernama Herry  telah berkahwin dengan seorang wanita bernama Manja...mereka merupakan pasangan suami isteri yg sangat romantik, sayang menyanyangi and sweet je diorg ni...Herry bekerja disebuah opis dan selalu dibuli oleh seorang rakan sekerja iaitu Mat Saje..manakala Manja merupakan seorang isteri yang baik dan die sedaya upaya menyembunyikan identitinya sebagai seorang ketua kumpulan gangster dari pengetahuan suaminya...

oleh kerana Manja tidak boleh melahirkan anak, maka die mengizinknkan Herry tuk berkahwin lain..maka die melamar Reana untuk Herry. Reanna juga merupakan gengster kumpulan Min Siam...maka berlakulah pergaduhan antara Manja dan Reana...part2 gaduh ni best...pecah perut gelak tgok babak diorg gaduh..

sedang mereka asyik bergaduh, tiba-tiba Herry menghilangkan diri.kedua-dua madu itu beusaha mencari Herry di merata tempat. Manja segera ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatiri Herry diculik oleh kumpulan Min Siam..

nk tau ape yg berlaku, u all kena tgok sndiri cerita ni...mmg pecah perut ketawa tgok cite ni...abis satu panggung duk gelak tak abis2...selamat menonton u all semua..




hp vs buku rujukan

dlm tempoh xsmpai beberapa ari je nk PMR ni, jln terakhir yg diambil oleh sy tuk pastikan student sy bersedia tuk menduduki PMR ialah dengan membuat latihtubi..bertubi2 la latihan yg diberikan tuk dijwb oleh pelajar...carinyer cari soalah, lastly jumpa timbunan soalan dr negeri2 lain, soalan dr sekolah berasrama penuh dan dpt jgk soalan dr bank soalan...maka, soalan direzo dan diberikan kpd student tuk dijwb as a ulangkaji di rumah..buat boleh tgok buku ye anak murid ku bg soalan yg anda kurang mahir tuk mnjwb...boleh tgok buku supaya sekurang-kurangnya kamu semua membaca buku tuk perolehi jawapan bg setiap soalan yg kurang mahir tersebut...


vs



bila disoal seorang demi seorang, ada buku x tuk dirujuk, ada yg ngangguk, ada yg diam, ada yg menggeleng...yg mna ada, alhmdullah..atleast diorg ada bahan tuk rujukan..yg xde, ssh la kn...sy cdgkan diorg rujuk di library..mean, buat and siapkan latihan sejarah tu di library smbil menggunakan buku rujukan library...
dlm hati, timbul rasa kecian, kecian ke, bukan kecian tp rsa mcm tah pape je rsa bebudak ni...buku rujukan pun xde...so mula la dialog antara sy dan anak murid..

sy :           sape sini ada pakai handset?
pelajar:     mna ada cikgu....(pelajar len, menggelengkn kepala...)
sy:            biar betul awk ni xpakai handset.ckp betul-betul la, ada pakai handset, angkat tgn..(dlm hati rsa
                cam ragu-ragu je ngan bebudak ni)..
pelajar :    nape cikgu tnya?
sy:            xde, sy tnya sbb nk nk bg soalan bocor PMR...
pelajar:     sy ada cikgu...(pelajar lain semua angkat tgn, dan boleh dikatakan majoritinya ada hp)
sy:            ni pakai hp, ada kredit xni?tah-tah xde kredit..
pelajar:     ada cikgu, mana boleh xde...(pelajar len turut mengaku ada kredit..)
sy:            bagus sungguh awk ni kn...ada handset ada kredit lg kn...kn ke bagus klu duit beli kredit tu, awk
                kumpul2 beli buku rujukan...ni x, asyik beli kredit je, abis kredit, topup lg, abis kredit, topup      
                lg...duit menopap kredit tu kumpul buat beli buku rujukan sejarah pon bagus jgk..boleh wat
                rujukan masa wat soalan latihan ni...
pelajar:     tu la korang, ngaku lg ada handset..kn cikgu dah membebel...
sy:            ni bukan membebel, ni nasihat..ishh awk ni, mana satu nasihat, mana satu membebel pon xkenal..=)

aishhh..susah ati betul...bila la mau berubah anak-anak muridku...berubah sekarang sebelum terlambat..

Monday, September 19, 2011

~selamat bertunang CIK HAFIZAH HASSAN~

entry ni khas tuk Cik Hafizah Hassan yg merupakan rakan seperjuangan sy ketika menuntut di UPSI.. sy mengenali beliau start semester pertama lg kerana kami merupakan rakan sekuliah tuk semua subjek smpai la semester ke 7..cuma semester ke 8 je, kuliah lain-lain...die kuliah di temerloh sy kuliah di maran....(jauh seh, kuliah..praktikel la kata kn...) Cik Hafizah ni seorg yg kecik molek and berperwatakan sungguh ceria, mulut die xprnh berhenti bercakap melainkn waktu die tidur je...=)..teringat lg waktu di UPSI, die telah mengambil keputusan untuk memasang pendakap gigi...apabila die telah memasang pendakap gigi ketika itu, sy berasa die adalah seorang yg sgt bernilai dan kaya ketika itu kerana walaupun die ke kuliah hnya membawa duit di dalam dompet rm10 pun die adalah yg pling kaya ketika itu kerana nilai pendakap gigi di dalam mulutnya itu berharga beribu-ribu ibarat boleh memiliki sebijik motor..hehehe..gurau ye fizah..

ni la die si kecil molek, cik Hafizah Hassan

berbalik kepada tajuk entry, cik Hafizah ni telah selamat diijabkabulkan (belum lg..hehehe) ditunangkan dengan jejaka pilihannya Encik Hishamuddin Abdul Razak yang berasal dari Negeri Sembilan. 



di kesempatan ini, sy ingin mengucapkan selamat bertunang kepada Cik Hafizah Hassan dan Encik Hishamuddin Abdul Razak. semoga ikatan ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke akhir hayat....amin...

tahniah fizah....actually wanna rindu sgt kt fizah and da geng..tingat masa kita g kelah sesama kt kalumpang, kuar mkn sesama kt dapur siam...rindu seh...semoga diberikan kesempatan olehNya, tuk kita bersua lg satu hari nanti....

once again..
tahniah fizah....

Saturday, September 17, 2011

ulser again and again

adoiiii....mulutku dinaiki ulser lagi...panas agaknya..apa yg panas?badan kot..pegang dahi tak panas pon, pegang leher xpanas pon...oooiii cik kak, bukan dahi ngan leher la..dalam badan kau tu yg panas...

nape panas?

  • panas sbb kurang air masak, jd dlm bdn kurang air so bdn jd panas
  • panas sbb msa bulan puasa ritu asyik hujan je, jd mandi pon 3 kli je sehari..bangun pagi b4 nk g sekolah, balik sekolah and sebelum magrib...mandi sikit sngat...sbb tu badan panas


arghhh..pasni kena mnum bergelen2 air kosong la..jenuh plak nk kena g toilet setiap jam..

pastu plak, kena byk mndi la kn...maksudnya 5 kali sehari la kn...b4 amik wuduk, mndi dulu...mcm rjin je nk mndi 5 kali sehari..huhuh

adoi la....bila la nk sembuh wahai ulserku...msuk ni dah 1week...jenuh la cmni..asyik diam je, nk bercakap skit bla ulser kena gigi..nk mkn sakit bila kunyah, ulser kena gigi...

kt sekolah lg la....nk bercakap dlm kelas pon kena control supaya ulser tak kena gigi...

xpe lah..anggap je la kesakitan ulser ni sebagai kifarahkan dosa-dosa kecik saya...

pict from google search..

Tuesday, September 13, 2011

pra PMR ke TIDOR?

rini masuk hari ke 2 tuk pra PMR...pra PMR da start, bermakna tinggal xbrp ari lg nk PMR..xsmpai sebulan..bila PMR semakin hampir...

APA REAKSI GURU?
1) guru-guru akan kelam-kabut membincangkan soalan-soalan pastyear.
2) guru-guru akan kelam-kabut mencari soalan-soalan dr negeri-negeri lain tuk diberi kepada pelajar
3) guru-guru akan mencari bank-bank soalan melalui tenet tuk diberikan kepada pelajar
4) guru-guru akan rezo soalan tu, soalan ni tuk diberi kepada pelajar
5) guru-guru akan memastikan tidak akan tercicir satu pun benda yg diajar..
6) guru-guru akan buat kelas-kelas tambahan tuk pelajar form 3

APA REAKSI STUDENT?
1) ermmm.....keje skolah bg tak ciap
2) soalan pastyear bg tak buat
3) suruh baca, tak baca
3) suruh dtg kelas tmbahan, tak dtg

tak de rasa pape langsung diorg ni....td msa PRA PMR pon rileks je...ciap tidur lg..


bangun la wahai pelajarku...sedarlah..PMR semakin hampir....

Sunday, September 11, 2011

sakit misteri

last saturday, sy ke hospital tuk melawat my cousin..die sakit...tp kondisi die dlm keadaan baik dan beransur pulih...

skng xmau cite pasal cousin sy tu, but sy mahu bercerita ttg patient yg berada di sebelah katil my cousin. patient tu masuk msa sy melawat cousin sy tu. masa die dibwk ke katil tersebut, die berbaring di ats stretcher  dan kemudian di transfer ke katil..masa die ats stretcher tu, sy nmpak die dlm keadaan sihat, perut die besar, pregnant agaknya..

apabila masa tuk melawat sudah tamat, tiba lah masa tuk beransur..so sy bersalaman dgn my cousin dan terus salam ngan makcik yg jga patient kt katil sebelah..makcik tu mak kepada patient di katil sebelah...so, sempat la sy bertegur sapa dan bertanyakan sakit apa..

sy: sakit apa yer?
makcik: sakit misteri..
sy: misteri?
makcik: aah, misteri..tak tau sakit apa..
sy: dah berapa bulan da ni makcik?
makcik: ni bukan mengandung, perut die tetiba buncit..ni kali ke 2 dah jd cmni..kali pertama, masa doktor tgh cek, tetba jd buncit..doktor pun xtau sakit apa.
sy: makcik bwk pergi ubt tradisional x?
makcik: dah bwk, tp mcm ni jgk.
sy: cian nyer..semoga sembuh yer..sy balik dulu yer makcik..

dalam kepala, mula berfikir-fikir sejenak...

knp mesti ada manusia yg berperangai dan bersifat cmni..knp pulak mesti ada manusia yg masih lagi menggunakan sihir, menggunakan perantaraan jin dan syaitan tuk kena kn org len semata-mata nk memuaskan nafsu sndri...???cuba letakkan diri dan bayangkn serta rasakan penderitaan yg dirasai. mesti tak tertanggung rasanya kn...kepada yg berbuat demikian, sudah2 lah...Allah maha adil..kalau di dunia kalian tidak mendapat balasan, di akhirat pasti menunggu..

semoga anak makcik tersebut, segera smbuh....

Thursday, September 8, 2011

promote perfume

arini nk post entry promote perfume plak..kalau ritu sy dah promote kuih raya semanis di mulut, kali ni nk promote perfume plak..

sape suka pakai perfume? sila angkat tangan..hehehe

sume org suka pakai perfume kn...kalau nk kuar umah, mesti mandi wangi2, ciap berpakaian cantik pastu pasti u all akan pakai perfume kn...

so, sy nk tlg promote cikit perfume kt cini...

jom tgok pict dulu..

yg ni perfume DUNHILL DESIRE...bau die macho je..sape yg pakai akan sntiasa berasa confiden dan macho..(*_*)

yg ni nama die BABY DOLL...so, bau die ala-ala comel gitu..lau u all pkai, sure akan rasa tersangat la comel seperti baby doll..(>_*)


yg ni pulak FLORA GUCCI..yg ni bau die sweet je...yg ni sy suka sgt2..like..like..like..(*_*)

yg ni nama die COOL WATER MAN..bau die cool je....sape si pemakainye, msti akan berasa cool je dalam wangian tersebut...(>_<)

yg ni pulak nama die RUSH 2 (GUCCI)...yg ni bau die sgt soft ..suka jgk bau yg ni...(*_<)

the last one..ni nama die ENTERNITY...yg ni bau die sgt best...(*_~)

 sy di maklumkan perfume ni harga die sebotol, rm5..
yg ni pure perfume...dlm sebotol tu ada 2ml...

sape yg berminat leh private msg kt link ni..[klik di sini]

Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday...

Monday, September 5, 2011

pengantin BOLLYWOOD

ari ahd semalam..4 sept 2011, sy telah memenuhi jemputan perkahwinan sis meria dan ?????..eh, cilap..jemputan perkahwinan adik si meria, arif dan fyza..sis meria nyer majlis, coming soon..da xlama dah tue..hihihi..sy ke kenduri tersebut bersama-sama cik ayu. tuk ke rumah sis meria, we all pkai jln dalam tuk elak dr jammed...so, bla pkai jln dalam, xperlu la nk berbaris pnjang di traffic light..maka, kesimpulan perjalanan kami ialah, kami selamat smpai ke rumah sis meria tnpa sebarang jammed...hehehe

smpai je kt umah sis meria, terus jupa mama..then ternampak fmly kak zah and kak masli..terus berbual jap ngan diorg pastu terus terkam ke arah tpt mengambil makanan..hahaha..lapor seh..tahan perut dr pg semata-mata nk mkn knduri umah sis meria...sis meria pon sgt cntik msa mjlis tersebut..mcm die plak nk kwen..almklum je la bakalnyer pon ada di situ ( ye dak sis meria..hehehe)


pas ciap mkn, we all msuk tgok pelamin..cantik sgt pelamin..smpat la bergmbr sakan di pelamin..kemudian we all tunggu plak ketibaan pengantin..mmg sgt excited nk tunggu pengantin tiba sbb pengantin ni dreesing die lain dr yg len...

area kul 1 lebey, pengantin pon dtg...sgt cntik pasangan mempelai...mereka mengenakan busana pengantin ala-ala bollywood..ni festime la bg sy melihat pengntin melayu pakai pakaian ala-ala bollywood...yg pling best, bila pengantin masuk je pekarangan rumah, lagu hindi dimainkan..rsa mcm duk kt India je..hehehe..then pengntin pon masuk bersanding di atas singgahsana yg indah...

jom lyn pict jom...


pulut kuning..nati kwen nk cmni gak lah..(ahaks...huhuhu)

macam shah rukh khan and kajol la plak..hehehe

sweet je...



cik ayu with mama..

sy n mama..

sebagai penutup entry ni, sy ingin mengambil kesemoatan ni tuk ucapkan selamat pengntin baru kepada pasangan pengantin, semoga bahagia hingga akhir hayat..

and

special thanks to sis meria sbb bg permision tuk wat entry ni...
tq sis meria..tq so much..

Saturday, September 3, 2011

selamat pengantin baru khairol @ fitri

smlm tiada agenda pergi beraya tetapi agenda ke kenduri kwen..smlm sy bertandang ke 2 kenduri kwen, kenduri kwen umah wawa and kenduri kwen rumah khairol @ fitri...

nk cite psl knduri kwen wawa dulu...wawa cntik sgt smlm, die mengenakan busana pengantin kaler merah...mmg masuk ngan kulit die...dah la putih, pkai merah lg menyerlah...sy x bwk kamera so, xde la gmbr sanding wawa..tp nati nk mtk jgk la pada kak faz...nati i upload yer...hehehe...

ok..da dpt pict dr kak faz..tq yer kak faz...
ni gmbr kwen wawa ehsan dr kamera kak faz...



ok, skng nk cite lak psl kenduri kwen si khairol plak..
pasangan ni mengenakan busana pengantin merah dan hitam...
smpai je rumah pengantin, sy and my kazen2 sy dah ciap bergambor ats pelamin lg...almklum je la pengantin x smpai lg, pe lg amik kesempatan la kn...so, xnk bebel pjg, biar gmbr menceritakan segalanya...hahaha...(ckp je la awk tu mls nk taip cik wanna oiiii..)

jom lyn pict jom..

ni la kazen2 sy..baru 1/4 je..klu semua kazen sy ada, runtuh pelamin tu...










last sekali, sy nk ucapkan selamat pengntin baru dan semoga bahagia hingga akhir hayat....

Thursday, September 1, 2011

selamat pengantin baru wawa @salwati akma

rini merupakan tarikh paling istimewa bg cik wawa, eh...cilap-cilap, puan wawa..1 september 2011, lebih kurang jam 5.50 ptg td cik wawa telah selamat bergelar puan kepada incik azri...

tahniah wawa...

semoga bahagia hingga akhir hayat..

semoga menjadi isteri yg solehah...

semoga cepat-cepat dapat baby yg comel and cute cam wawa...

wawa cantik sgt td...macam gadis arab...

xnk bebel pjg, jom lyn pict akad nikah wawa jom...
















 


memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...