Sunday, September 11, 2011

sakit misteri

last saturday, sy ke hospital tuk melawat my cousin..die sakit...tp kondisi die dlm keadaan baik dan beransur pulih...

skng xmau cite pasal cousin sy tu, but sy mahu bercerita ttg patient yg berada di sebelah katil my cousin. patient tu masuk msa sy melawat cousin sy tu. masa die dibwk ke katil tersebut, die berbaring di ats stretcher  dan kemudian di transfer ke katil..masa die ats stretcher tu, sy nmpak die dlm keadaan sihat, perut die besar, pregnant agaknya..

apabila masa tuk melawat sudah tamat, tiba lah masa tuk beransur..so sy bersalaman dgn my cousin dan terus salam ngan makcik yg jga patient kt katil sebelah..makcik tu mak kepada patient di katil sebelah...so, sempat la sy bertegur sapa dan bertanyakan sakit apa..

sy: sakit apa yer?
makcik: sakit misteri..
sy: misteri?
makcik: aah, misteri..tak tau sakit apa..
sy: dah berapa bulan da ni makcik?
makcik: ni bukan mengandung, perut die tetiba buncit..ni kali ke 2 dah jd cmni..kali pertama, masa doktor tgh cek, tetba jd buncit..doktor pun xtau sakit apa.
sy: makcik bwk pergi ubt tradisional x?
makcik: dah bwk, tp mcm ni jgk.
sy: cian nyer..semoga sembuh yer..sy balik dulu yer makcik..

dalam kepala, mula berfikir-fikir sejenak...

knp mesti ada manusia yg berperangai dan bersifat cmni..knp pulak mesti ada manusia yg masih lagi menggunakan sihir, menggunakan perantaraan jin dan syaitan tuk kena kn org len semata-mata nk memuaskan nafsu sndri...???cuba letakkan diri dan bayangkn serta rasakan penderitaan yg dirasai. mesti tak tertanggung rasanya kn...kepada yg berbuat demikian, sudah2 lah...Allah maha adil..kalau di dunia kalian tidak mendapat balasan, di akhirat pasti menunggu..

semoga anak makcik tersebut, segera smbuh....

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...