Thursday, May 8, 2014

cikgu ayu da jd mama..congrates dear

tanggal 2mei2014 yg lepas, syg sy iaitu cikgu ayu da slmt melahirkan bby lelaki...
sewaktu sy mdpt berita cikgu ayu tlah slmt bersalin, sy rsa mcm xpercaya je sbb baru ptg tu sy dan cikgu ayu ada berbual2 selepas cikgu ayu baru blik dr appointment check up nya...rupanya selepas mgrib tu cikgu ayu da turun tanda da pun..pergi la cikgu ayu yg dibawa oleh suaminya ke hospital columbia. suami beliau ada mewassap sy tetapi disbbkn bateri hp abis terus sy xdpt mbaca wassap tersebut...
dlm jam 4pg sy terjaga dr tdo kerana si ank terunaku mtk disusukan. .dlm kesempatan menyusukan iman smpat lg sy bkak fb melalui ipad..scroll ke bwh utk bca news feed tetiba terpandang status update dr kkak cikgu ayu...dgn sgt excited? apa lg terus kjut incik suami disebelah...beritahu incik suami bhawa cikgu ayu da slmt melahirkan bby dan terus sy capai telefon utk call bertanyakn khabar. ..xigt ape da time tu dan lps call bru tingat rsa mengganggu plak cikgu ayu nk rehat..sowie ye syg call u time tu..
ptg esoknya sy, incik suami dan ank terunaku,  iman terus ke hospital columbia utk melawat cikgu ayu dan bbynya..comel sgt bby cikgu ayu..idung bby sgt cute..geram tgok..bdnnya pun smngt..sy berkesempatan utk dukung dan cium bby cikgu ayu..iman tgok je ummi die pgg n cium kawan die ha..hikhik
di sini sy nk ambil kesempatan utk ucapkan tahniah kpd cikgu ayu dan suami di atas kelahiran bby boy yg sgt comel..selamat menjadi mama dan papa ye korang..kpd cikgu ayu, selamat berpantang syg...kpd bby firash,  cpt2 besar ye syg...semoga mjadi ank yg soleh dan berguna kpd msyrkt. ..amin..

Tuesday, May 6, 2014

utk ibu dan bakal ibu..

tahniah kawan2..taun ni ramai kawan2 sy yg bersalin dan sedang menunggu masa utk bersalin..bila tgok news feed kt fb ramai yg update n share gmbr bby masing2. .cair ati bila tgok gambar bby diorg..comel sgt2. ..

kepada kawan2 yg telah selamat melahirkan, sy ucapkan selamat menjadi ibu dan selamat berpantang. .pantang betul2 jgn culas2 ye..hikhik

yg mana yg da lps menjalani tempoh berpantang tu, selamat melayari kehidupan bersama si kecil yg comel sgt2 tu..

bestkn bila da ada bby sndiri..

kepada kawan2 yg sdg menanti masa tuk melahirkn bby, sy ucapkn jaga diri bebaik tau, jgn gentar n jgn takut sbb xlama lg kalian akan melahirkan sebuah adiah yg paling berharga dan bernilai..sy sentasa doakan kalian dipermudahkan urusan bersalin nati..amin..

Sunday, May 4, 2014

menyembang si anak teruna

hari ini sy masih lg dlm tempoh berpantang dan menjalani rutin berpantang seperti bertungku,  berstoking, berlumuran myk angin dibdn, berbengkung dan mkn berpantang-pantangan, segalanya berpantang...best gak berpantang ni sbb le pulihkn semula bdn ni slps proses melahirkn si ank terunaku..
sebut psl si anak terunaku, anak teruna ku da mula pndai menyembang. ..bila da puas tdo, da puas mnyusu, menyembang la beliau...
bila tgok anak mata, mulut dan wajah si anak semasa beliau mula bersembang, rsa sejuk je ati...rsa xpuas nk melayan si ank teruna bersembang..walaupun mmg xpaham apa yg cuba nk disampaikn tp tu sume xpenting. .yg penting dpt melayan si ank terunaku bersembang pun da ckup buat hati ni rsa sgt2 gembira. tu bermakna ank terunaku mengalami peringkat perkembangan yg normal...

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...