Sunday, September 29, 2013

hepi for u puan noor idayu samsudin

sy sgt2 hepi tuk puan ayu sy....sy sgt2 teruja bila dpt tau gudnews dr puan ayu...ptut la sejak 2 menjak ni puan ayu len mcm je...bwk bekal pun xabis...sy je yg perabis...then puan ayu slu pulak ulang alik toilet da tu pulak mcm xbermaya je...what happen to you dear? akhirnya hari rabu ritu sumenya terjwb...

da nek double line tp puan ayu masih xconfident...mcm blur2 n percaya xpercaya je ngan UPT yg die da wat pagi td...

disebabkan simptom2 da ada,jd tuk yakin kn puan ayu, sy terus menuju ke kereta,bkak dashboard kete amik UPT extra yg incik hubby belikan ritu...sy suruh puan ayu test lg sekli..tgok..kn da nek doublr line...

balik dr sekolah, sy terus menemani puan ayu ke columbia hospital tuk check up and scan..result dr doktor positive la kn sbb ciap ada scan pict lg..alhamdulillah, puan ayu da msuk 7week. .tahniah syg...

u tau syg, I hepi sgt2 u prgnt...skng I da ada kwn tuk share benda2 prgnt ni...u jga leklok ye dear...jgn lasak2 sgt...semoga u n kandungan u selamat.....amin...





alhamdulillah. ..gudnews di bulan RAmadhan..

da lama da nk update psl entry ni..tp xupdate2 pun...rini baru berkesempatan nak update...

berbalik kpd tajuk...gudnews apa ye di bulan RAmadhan? ce teka, ce teka...hikhik...
da agak lama sy n incik hubby menanti gudnews ni...finally Allah makbulkan jgk permintaan kami tuk dpt gudnews ni...

nk dijadikan cerita, le dikatakan hampir setiap kali lewat miss P,Incik suami akan belikan UPT...bukan satu kekdg beli smpai dua...bila lewat incik hubby paksa suh test tp bila negatif msing2 senyum and dlm hati tanam azam tuk cuba lagi...lg pun masih awal lg, maybe Allah xnk bg lagi sbb Allah tau kami masih lg lum puas honeymoon...hehehe...thinking positive. .hehehehe...

sampai la bulan julai yg lalu septutnya miss P dtg tp xdtg..bila tgok kalendar da lewat 4 ari...mls nk test UPT sbb bab kelewatan miss P ni satu perkara biasa bg sy.lg pun 2minggu b4 tu bdn rsa cm xsedap dan diikuti dgn selsema dan batuk...jd incik hubby saje2 la suh test UPT, almaklum la ada UPT lebih...tp result die negative. ..jd bila da lewat beberapa arini, jd mmg confident la rsa mcm xprgnt...

tp bdn rsa len mcm...perut berangin expecially kt area ulu hati...smpai tghari je loya je rsa...tp masih lg yakin rsa xprgnt...tp surf2 jgk la tenet cari maklumat psl tanda awal kehamilan...

bila baca satu artikel ni, ditulis, antaranya sakit pada breast..so jgn terlalu yakin, kekdg nk period pun sakit jgk kn...selain tu, sakit kt ari2, tp jgn confident sbb nk period pun kkdg senggut rsa cmtu jgk kn...selain tu, rsa loya2 tp jgn terlalu yakin sbb setgh org klu berlaku perubahan hormon die akan rsa loya2...bila da terbaca cmtu mls nk menaruh harapan...

sy ke sekolah mcm biasa dgn keadaan yg bila smpai tghari je perut da stat berangin, tekak da stat loya...elok plak time tu bulan pose jd igtkn angin xmkn perut kosong la kn...makin ari miss P makin lewat da msuk 6 ari...then bila balik sekolah je melepek smpai ptg incik hubby ajak ke klinik...tp klinik sume da tutup.mana xtutup pergi pun ptg..klinik da tutup la sbb nk bukak pose kn..jd incik hubby beli UPT...ciap tanya lg ada x UPT yg paling berkesan..incik hubby dimaklumkan klu nk result paling accurate sila cek selepas bangun tdo diawal pagi..oleh yg demikian incik suami beli 2 terus UPT..1 tuk cek sekarang, 1 lg tuk cel awal pagi esok..

balik je rumah terus wat UPT da dgn serta merta ada double line kt UPT tu...incik hubby da tunggu siap2 da kt dpn toilet...jd dlm toilet tu saje je kuatkan suara, "xde pape pun..tipu la UPT ni.." then incik hubby pun bersuara dr luar toilet, meh nk tgok...
sy pun kuar dgn muka cm kekonon kecewa la kn..bila incik hubby tgok je double line, ape lg kemain suka la die kn..masing2 hepi bukan kepalang...mengalir la jgk air mata kegembiraan incik hubby...jgn kn incik hubby..sy pun turut mengalir air mata...ya Allah..Kau telah makbulkan doa kami..Kau berikan kami berita gembira ni dlm bulan RAmadhan. ..syukur ya Allah...

skng alhamdulillah da hampir masuk ke 2nd trimester...ya Allah semoga kandunganku ini selamat hingga tiba waktunya..amin 



Friday, September 6, 2013

Berhabuk dan bersawang

Wah.....da lama xupdate blog....da bersawang n berhabuk da ha...mcm2 cerita nk story kt blog ni tp xberkesempatan...nk ckp xde masa, ada masanya, nk ckp byk kje, lebih kurang byk la...tp rsanya msa lg byk abis kt candu crush kot....hikhik...

K lah, nati sambung lg, nk ciap g tusyen ni...

Pape pon, sy rindu blog sy....

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...