Sunday, September 29, 2013

alhamdulillah. ..gudnews di bulan RAmadhan..

da lama da nk update psl entry ni..tp xupdate2 pun...rini baru berkesempatan nak update...

berbalik kpd tajuk...gudnews apa ye di bulan RAmadhan? ce teka, ce teka...hikhik...
da agak lama sy n incik hubby menanti gudnews ni...finally Allah makbulkan jgk permintaan kami tuk dpt gudnews ni...

nk dijadikan cerita, le dikatakan hampir setiap kali lewat miss P,Incik suami akan belikan UPT...bukan satu kekdg beli smpai dua...bila lewat incik hubby paksa suh test tp bila negatif msing2 senyum and dlm hati tanam azam tuk cuba lagi...lg pun masih awal lg, maybe Allah xnk bg lagi sbb Allah tau kami masih lg lum puas honeymoon...hehehe...thinking positive. .hehehehe...

sampai la bulan julai yg lalu septutnya miss P dtg tp xdtg..bila tgok kalendar da lewat 4 ari...mls nk test UPT sbb bab kelewatan miss P ni satu perkara biasa bg sy.lg pun 2minggu b4 tu bdn rsa cm xsedap dan diikuti dgn selsema dan batuk...jd incik hubby saje2 la suh test UPT, almaklum la ada UPT lebih...tp result die negative. ..jd bila da lewat beberapa arini, jd mmg confident la rsa mcm xprgnt...

tp bdn rsa len mcm...perut berangin expecially kt area ulu hati...smpai tghari je loya je rsa...tp masih lg yakin rsa xprgnt...tp surf2 jgk la tenet cari maklumat psl tanda awal kehamilan...

bila baca satu artikel ni, ditulis, antaranya sakit pada breast..so jgn terlalu yakin, kekdg nk period pun sakit jgk kn...selain tu, sakit kt ari2, tp jgn confident sbb nk period pun kkdg senggut rsa cmtu jgk kn...selain tu, rsa loya2 tp jgn terlalu yakin sbb setgh org klu berlaku perubahan hormon die akan rsa loya2...bila da terbaca cmtu mls nk menaruh harapan...

sy ke sekolah mcm biasa dgn keadaan yg bila smpai tghari je perut da stat berangin, tekak da stat loya...elok plak time tu bulan pose jd igtkn angin xmkn perut kosong la kn...makin ari miss P makin lewat da msuk 6 ari...then bila balik sekolah je melepek smpai ptg incik hubby ajak ke klinik...tp klinik sume da tutup.mana xtutup pergi pun ptg..klinik da tutup la sbb nk bukak pose kn..jd incik hubby beli UPT...ciap tanya lg ada x UPT yg paling berkesan..incik hubby dimaklumkan klu nk result paling accurate sila cek selepas bangun tdo diawal pagi..oleh yg demikian incik suami beli 2 terus UPT..1 tuk cek sekarang, 1 lg tuk cel awal pagi esok..

balik je rumah terus wat UPT da dgn serta merta ada double line kt UPT tu...incik hubby da tunggu siap2 da kt dpn toilet...jd dlm toilet tu saje je kuatkan suara, "xde pape pun..tipu la UPT ni.." then incik hubby pun bersuara dr luar toilet, meh nk tgok...
sy pun kuar dgn muka cm kekonon kecewa la kn..bila incik hubby tgok je double line, ape lg kemain suka la die kn..masing2 hepi bukan kepalang...mengalir la jgk air mata kegembiraan incik hubby...jgn kn incik hubby..sy pun turut mengalir air mata...ya Allah..Kau telah makbulkan doa kami..Kau berikan kami berita gembira ni dlm bulan RAmadhan. ..syukur ya Allah...

skng alhamdulillah da hampir masuk ke 2nd trimester...ya Allah semoga kandunganku ini selamat hingga tiba waktunya..amin 



0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...