Saturday, December 31, 2011

selamat datang tahun baru 2012

tak sampai berapa jam lagi tahun 2011 bakal melabuhkan tirainya...bila dikenang kembali sepanjang tahun 2011, banyak sgt pengalaman suka duka yang dilalui dan ditempuhi...mcm tak percaya je tahun 2011 dah nk berlalu pergi..sekejap sangat rasa, pejam celik-pejam celik sedar tak sedar tahun 2011 dah berakhir..

so sila tanya pada diri, apakah pencapaian terbaik anda bagi tahun 2011?adakah azam anda tercapai?
jawapannye?ermmmm...pencapaian terbaik ape erk?ermmm..ermmm...adoiii..susah nk jwb..azam plak?ada yg tercapai, ada yg lum tercapai...huhuhu..

jadi, tuk azam yg lum tercapai, tetap akan diteruskan tuk tahun 2012 ni..dan azam baru turut ada dlm senarai 2012...antara azam-azamnya ialah..huhuhu..segan nk ckp, tkut xtercapai dan terlaksana..biar sy je yg tahu ape azamnya..hehehe

pape pon, disini sy ingin mengambil kesempatan tuk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua. semoga tahun baru ini memberi lebih semangat kepada kita untuk mencapai azam yg telah disetkan dlm diri masing-masing...


Friday, December 30, 2011

nothing to say..

ni gambar sy..

perasaan x, ada gambar yg sama ats meja dlm bilik ni?tp ni bukan bilik sy.
compius2...heheheh

ni gambar sy....mmg muka sy..cik aqma yg snap pict ni..


ni bukan bilik sy tp ce tgok jap, pict kt frame tu, gmbr sy kn..adoiiii..conpius lg...



Mari berdoa...Waktu yang baik untuk berdoa

  • Pada malam qadar (sepuluh malam terakhir dalam bulan Ramadan)
  • Pada hari Arafah (9 Zulhijjah ketika jemaah haji wuquf di Arafah)
  • Pada bulan Ramadan
  • Pada malam Jumaat
  • Pada hari Jumaat
  • Waktu berjumaat,  lebih-lebih lagi ketika imam duduk di mimbar sampai imam mengucapkan salam
  • Pada tengah malam
  • Seperdua malam yang kedua (selepas jam 12 malam)
  • Sepertiga malam yang pertama (jam 6 sampai 10 malam)
  • Sepertiga malam yang terakhir (selepas jam 2 pagi)
  • Pada waktu sahur (sebelum fajar)
  • Sesudah berwuduk
  • Ketika orang azan untuk solat
  • Antara azan dan iqamat
  • Ketika orang mengucapkan iqamat
  • Ketika berbaris (berjalan bersama) menuju medan perang sabil
  • Dalam pertempuran di malam perang
  • Pada akhir tiap-tiap solat fardu
  • Pada waktu sedang sujud (dalam solat atau di luar solat)
  • Ketika sedang membaca al-Quran
  • Ketika tamat membaca al-Quran
  • Ketika minum air zamzam
  • Pada waktu ayam jantan berkokok (pada waktu pagi)
  • Pada saat berkumpulnya kaum Muslimin kerana agama
  • Pada waktu berkumpul untuk berzikir (iaitu berkumpul untuk menyebut kebesaran Allah, bertakbir, bertahmid dan bertasbih, atau berkumpul membaca dan mempelajari al-Quran atau berkumpul menerima pelajaran agama Islam).
  • Ketika menutupkan mata orang yang telah mati
  • Pada waktu hujan turun

Thursday, December 29, 2011

doaku padamu tuhan

Ya Allah, jika aku jatuh cinta, 
cintakanlah aku pada seseorang yang 
melabuhkan cintanya padamu
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu

Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati, 
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya tertaut padamu
agar tidak terjatuh aku 
ke dalam jurang cinta nafsu

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMu


ada sape2 kenal die ni x?heheheh

Monday, December 26, 2011

gherek @ basikal

entry kali ni nk cite pasal gherek. gherek tu ape?gherek tu beskal. beskal tu plak ialah sebuah kenderaan. kenderaan ke?kenderaan 2 tayar tnpa enjin yg hanya menggunakan rantai yg ditouchkn pada tayar dan memerlukan pengayuh tuk mengerakkannya. sebenarnya berbasikal ni mmg baik untuk stamina badan.

actually sy dah lama xnek basikal..last nek basikal, rasanya masa form 2..pastu xnek dah..beskal pon da osak dah...so bermakna sedekad lebih sy tidak menunggang basikal. bukan xde hajat or niat nk nek basikal, tp disebabkan basikal mmg dah xde pon, jd xde la kesampaian hajat tuk bebasikal. 

hari ahad semalam, sy telah berkunjung ke kampung cousin sy. kt kpg die ada basikal, basikal arwah atuk cousin sy..jd ape lg, pakat menerai la nek basikal..igt dah tak reti nek basikal, rupanya masih pndai lg...hehehhe..cuma gayat je...hikhik..tp mmg puas hati lah, dpt nek basikal..terubat jgk rindu nk nek basikal cm kecik2 dulu...hikhik



dah lama xnek beskal..gayat rsa..huhuhu

Sunday, December 25, 2011

yg jakun dan pelik...

ritu sy berholiday with sis meria, cik ayu dan cik aqma...(entry lepas, klik sini)..sepanjang holiday we all, ada benda yg pelik dan agak jakun bg sy...huhuhu..pelik and jakun mean, benda tu sy tak pernah tgok dan first time tgok...xnk ckp byk, mau layan pict je...jom layan pict jom..

ni nma die spidercrab...gerun lak tgok..ciap nk pnjat akuarium lg..

yg ni ikan ape tah..besar sgt...

besar kn...klu kena sepit ngan benda ni, rsanyer hancur kulit...mahal lak tu 100gm rm33.++

yg ni xpelik pon sbb slu tgok tp sy baru festime tgok cara udang berenang...comel je kaki2 die gerak2 tolak air tuk terapung n berenang..

yg ni nama die canadian geoduct...adik beradik siput...

nk ckp festime tgok semua bnda kt atas tu, xde la kn,,nmpak sgt la menipukn..cuma yg wat sy berasa teruja, n pelik bila tgok saiz die berbeza..ketam pon slu tgok ketam kecik kt pasar tu..yg ni besar muka, lebih besar dr muka...dan canadian geoduct tu, festime sy tgok....so benda ni jd 1 pgalam dan pengetahuan baru yg sy dpt ttg canadian geoduct ni...


Saturday, December 24, 2011

plan gamble ke penang

tajuk kertas kerja: plan gamble ke penang
yuran: xkira lg, t abis rombongan baru kira semula.
tarikh /  hari :  plan last minit lastly baru decide ke penang hari jumaat (23 disember 2011)
tempat yg di lawati: ikut suka hati, xdecide pon, kt penang nati baru decide.

senarai ajk pelaksana:
penyelaras program : cikwana
setiausaha program : cik wana
bendahari program: cikwana
penyedia pengangkutan : cik ayu
driver pengangkutan : cik wana
co-driver yg sentiasa di sisi: cik ayu
penyedia prop: cik meria
mem besar: cik meria
pengikut setia : cik aqma
dokumentasi : cik wana

aktiviti: berjalan sakan smpai xhengat dunia...

jom layan pict...

setiba di hotel

muka lapor...

makan-makan...lapornyer psl


































moment yg indah tuk diingati smpai bila2....




memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...