Wednesday, November 23, 2011

revolusi pelamin

kalau cakap bab kerja kawen ni, antara yg terdapat dalam senarai checklist ialah pelamin. jangankan orang nak kawen, orang tunang sekarang ni pon ciap ada pelamin lagi kan...kalau diikut revolusi pelamin ni kan, jap je akan keluar design pelamin yang baru-baru kan..kalau yg mana kawin awal taun ni, pakai design pelamin cmni, tp bila smpai ujung tahun ni, design yg awal taun tu dah jd old design dah, dia kuar desgin yg lagi baru kn...

kalau dulu-dulu, masa nenek dan atuk kita kawen-kawen dulu mana ada pelamin-pelamin ni...tapi sekitar tahun 60an, 70an dan 80an dah ada trend kwen pakai pelamin ni..tapi xde la grand sgt pon..sekadar kain cadar baldu and kain langsir digantung ke dinding, dihias plak dengan bunga-bunga plastik dan riben-riben lepas tu, diletak kerusi 2 bijik...masih igt lagi sy prnh lihat kerusi kawin yg ada bintang kt kepala kerusi tu...=)
tp pelamin yg xde kerusi pon ada gak, duduk atas tilam baldu tu..=)..pastu plak, nk tambah cntik, buh lampu liplap..hehehe



lepas tu nek je ke tahun 90an, baru kuar trend-trend pelamin kain satin nih..

lepas tu, revolusi demi revolusi berlaku sehingga la sekarang pelamin siap ada lampu ala-ala romantik lagi kn...dengan pelamin dlm taman la...kerusi plak, skng da xmain da kerusi yg biasa-biasa cm dulu-dulu tu, skng ni kerusi yg cam kerusi cleopatra tu la, kerusi yg tinggi tu la kn..kalau dulu atas pelamin, keliling pelamin penuh dgn bunga telur, smpai pengantin nk nek atas pelamin pon ssh, tp skng, bunga telur at least ada 2 pkok je kt depan pelamin tu yang len sume bunga plastik, tp ada jgk yg fresh flower...
kalau dulu pelamin xde main panel-panel ni,gantung kt dinding je tapi skng ni da ciap ada panel-panel lg..u all le mtk nk bape panel tp kena byr lebih la..hehehe

agaknya lepas ni pelamin yg cmne lak kn akan kuar...pape pon jom lyn pict pelamin jom...











 picture pelamin kt atas ni dari ariweddingcouture, {sila klik}






pict yg ats ni plak dr google search...klu u all nk tgok pict pelamin yg len-len, sila search sendiri ye..hehehe



0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...