Thursday, March 17, 2011

xsyg nyawa sungguhhhh...

rini je sy berhadapan ngan 3 keadaan dan situasi dimana manusia ni cikit pon tak rasa syg kt nyawa diorg neh..agaknyer msti diorg hengat nyawa leh beli kt kedai AH BENG or kt kedai AH HONG...

situasi pertama:
sy sedang drive dan di dpn sy ada budak dlm lingkungan belasan tahun sdg menunggang motor...dah tue ngan helmet tak pakai, jgn ditnya soal lesen, mmg tak de rasanyer and then bwk motor ditengah2 jln...dah tue plak bwk ke kiri, ke kanan, menyusahkan kereta yg berada kt belakang motor tue...lau tak jd pape, selamat la..lau jd pape td, cmne?TAK SYG NYAWA SUNGGUH...

situasi kedua:
sy sedang memandu dan kereta mula memasuki pekan BATU KURAU..di depan MASJID ALKURAWI tue tetiba ada sebuah lori barang mahu wat U-TURN kt citu..sepatutnyer cari la tpt or jln yg luas ckit, ni kt dpn2 masjid ngan kete, motor byk tue la die nk wat u-turn...dah tue tnpa tengok dulu kete, dr arah depan, die terus wat u-turn...dah tue terus masuk ke jln besar semula tnpa rsa bersalah..kot yer pon, masuk je la dulu ke tepi jln tue...dah tau kete byk, moto byk yg gatal2 wat u-turn kt citu sape suruh...TAK SYG NYAWA SUNGGUH...perbuatan driver lori tue mbhyakan diri die dan jugak pemndu lain termasuk sy..

situasi ketiga:
dihadapan kedai 24jam kt BATU KURAU tue pulak, sy sedang drive dan dihadapan sy ada sebuh lori roti..pemandu lori tue bg signal dan terus berhenti dihadapan kedai tue.dah tue plak lori die bukan berhenti tul2 tepi jln, separuh dr lori tue di ats jln..kan dh ganggu jln org..dan kemudian tanpa die melihat dr cermin sisi ada ke tak kenderaan lain dtg dr belakng, die terus bukak pintu dan turun...huh...sipi2 je td..lau tak dh melayang 1 nyawa...TAK SYG NYAWA SUNGGUH..

3 situasi di ats jelas menunjukkan nyawa manusia ni mmg tak dihargai lgsung oleh empunya diri yg tak bertanggungjwb...

jd, pesan ringkas dr penaja..SAYANGI DIRI ANDA...

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...