Thursday, January 27, 2011

GeDuNg iLmU SeDaKa

istilah gedung ilmu mmg dikaitkan dengan perpustakaan dan pusat sumber. pusat sumber sekolah tu merupakan nadi kepada sekolah. kalau nk tengok cmne sekolah tue, jenguk dulu ke library nyer baru korang akan tahu sekolah tu camne.

bercakap pasal library, sekolah sy pun ada library yg boleh dikatakan byk mengalami transformasi demi transformasi sejak 1,2 tahun ni..bnyak sgt yg berubah. kalau dulu library sedaka ni, mmg penuh ngan buku dah mcm stor je n then suasana suram cm mendung n kelam cm gua kelam je, tp skng dh ceria..ciap ada almari dlm tingkap, aircond, ruangan pameran, ruang rehat guru...buku-buku pun dh start di masukkn data dlm sistem pngkalan data, nati nk pinjam buku guna scan je tak yah tulis..bercakap pasal transformasi, sis nieda, k.fas, cik rose and pengawas pusat sumber yg terlibat merupakan tunggak kpd transformasi library ni..sis nieda @ sifu mmg punya idea yg sgt best..smpai la library bertukar wajah..dibantu plak oleh adik2 eh..bukan adik2 tp sebaliknya tongga2 yg rajin..hikhik..meh...kita check pict kt bwh betapa cerianyer library sedaka sekarang ..
Ruangan pameran yg mempamerkan barang-barang lama

mesin wat cek pon ada tue..


susunan meja dh berubah..ade air cond lg..


ruang rehat guru, almari dlm tingkap and ruang pameran bangunan bersejarah..

so, kt cni ada sedikit pesanan tuk warga student sedaka, apabila masuk ke library tue, jgn nk gegtal tgn petik bunga, usik sana cni yer..masuk dok diam2 baca buku or ape2 je lah yer..tlg ptuhi peraturan library..=)



0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...