Sunday, August 21, 2011

weekend = kuih raya

weekend u all wat pe?
(memasing sila jwb yer...huhuhuh)

weekend sy wat pe?
x seperti weekend2 yg lalu, weekend minggu ni sy abiskn masa ngan menguli tepung tuk bikin kuih raya bersama-sama cik ayu...2 ari je, we all da dpt 3 jenis kuih..sesaje je buat sbb nk rsa kehangatan raya tu...buat kuih ni best sbb le uli2 tepung, bau2 kuih raya...mkn bukan beria sgt pon, tp gatal je lebih nk wat kuih raya tahun ni......

sok smbung lg buat kuih raya after balik sekolah..lokasi strategi tuk proses da making of kuih raya ni, kt umah cik ayu...so, after balik sekolah sok, ke rumah cik ayu la sy ni, tuk meneruskan proses da making of tersebut..xcited plak, sbb sok proses celup2 coklat...hehehe...

saje ltk gmbr ni, sbb we all adun tepung,gula ngan mentega pakai manual je, senduk je...
xmmpu nk beli mesin cmni..huhuh
sumber pict dr google search


1 comments:

Putri Ezzat said...

Nie mesti buat almond London yer tak...
For me, this year...kuih tunjuk2...sebab mak kata malas nak buat kuih...
second, sebab oven terbakar...nampak gayanya tahun depan kena beli oven baru tuk mak la...cepat la kuarkan surat KPM...

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...