Sunday, August 21, 2011

rezeki murah di bulan ramadan

actually da lama sgt nk update blog bout this...dari start pose lg dah memikirkan tuk update psl bnda ni tapi disbbkan kebizian mengupdate benda lain smpai tak sempat nk update psl ni...(ye la sgt cik wanna oii...)

ok, kembali kepada tajuk entry...

bulan puasa ni adalah bulan rezeki, ada je rezeki murah, kalau ibu, emak, umi, mama, or mummy u all msk, pastu ata cikit kt jiran, mesti ada jiran yg ata balik juadah diorg kt korang kn...kalau masak 1 lauk je, compem2 leh mkn 3, 4 jenis lauk dr jiran-jiran tertangga hasil dr tukar lauk tersebut kn..murah kn rezeki...

bg yg ke masjid, leh ambil bubur lambuk tuk buat juadah berbuka or bersahur nati...dan yg mna ke msjid, leh berbuka di masjid...lps terawih plak, ada moreh...mkn lg...murah sungguh rezeki kn..

bg yg berniaga, jgn ckp la..bulan pose even kdai mkn korang tutup selama sebulan, msih ada lg kesmpatan tuk berniaga, berniaga lauk tuk berbuka pose...rezeki korg still ada n rezeki korg still murah kn. bg yg berniaga di bazar ramadan pulak, jgn ckp la..u all msak la apa pun, jual la apa pun mesti laku punya kn...jgn kn org islam, org bukan islam pun turut sama ke bazar tuk beli mcm2 kt sna...kalau bulan x pose, jual air, boleh la untung jgk, tp kalau bulan pose, korg jual air sirap letak selasih pon sure lakunyer...murah kn rezeki...

yg mna jual kuih muih, bju raya, kasut raya pon rezeki jd murah bila bulan ramadan ni..mna tak nya, semua org islam akan berpusu-pusu cari buju raya, kasut raya, kuih raya, tudung raya..kalau bulan xpose, agaknya, xla selaku bulan pose ni kn...yg mna berniaga kuih, bju, kasut, tudung raya, murahkn rezeki korang..

ni la nmanyer rezeki dibulan ramadan..meh kita sma2 bersyukur di ats pemberian dan nikmat dari NYA....

org ramai berkunjung ke bazar...
pict dr google search..tq incik google search..

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...