Wednesday, August 17, 2011

duit raya

alhmdullah, tahun ni sy dan cik ayu berjaya jugak g tukar duit kt bank..taun lps, sy n cik ayu ke bank 2,3 ari lg nk raya tuk tukar duit...smpai je kt bank, mtk nk tukar duit kemudian kerani bank tu ckp, "maap ye cik, da tak boleh tukar da duit, cik dtg taun dpn.."....
hahahah..amek kau, sape suh g lewat2.

so bila tak berjaya tukar duit di bank, alternatif lainnyer ialah, menukar duit di kedai2 runcit...jenuh jgk la cari kedai yg nk tukar duit...lastly jupa satu kedai ni..org kt tpt sy pnggil kedai ni, kedai gemuk..actually die xnk kasi tukar duit tp setelah di pujuk beberapa kali, uncle tu pun ckp .."ok la, u punya psl, raya punya psl,i bg la...."
tq uncle kasi tukar duit...dan sy n cik ayu bwk la pulang duit yg ditukar tu..

yg xsyoknyer, duit semua xsebes duit yg ditukar kt bank..duit yg tukar kt bank semua keras-keras dan cantik-cantik belaka manakala duit yg we all dpt tukar ni, hahahah...lembik, lunyai, keronyok, ada hitam sana cini dan ciap ada yg bau ikan masin lg..hahahha..amek kau, dah nma pun tukar duit di kedai runcit kn...

bila time raya je, bg duit raya, mesti ada yg komplain, ape ni, duit buruk je, duit lembik je, duit xcantik pon, duit xkeras pon, duit lama ni, nape xdpt duit dr bank tu...

huh...ape ni, nk komplain, komplain plak..dah dpt duit raya, syukur je la kn..kang xbg, baru tau...lau xnk bg balik...huhuhu

pape pon, tau ni sy dan cik ayu tlh mengambil langkah yg proaktif di mana telah ke bank 2 minggu awl sebelum raya bg memastikan kami berjaya menukar duit...yes..yes...yes...dpt da tukar, ciap msuk smpul da pun....heheheh

ni bukan duit sy, ni gmbr hiasan semata-mata yg diambil dr google search...hehehe

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...