Thursday, July 7, 2011

eja lain, sebut lain

rini sy sibuk menguruskan ketas ujian 2 sejarah tingkatan 3, almaklum la nextweek ari selasa, ketas sejarah lak yg bakal dihadapi oleh mystudent..nk dijadikan cerita, semasa dlm keadaan sgt kepenatan menyusun ketas ujian kemudian menstapler, tetba masuk 2org pelajar petang berbangsa india ke meja guru berdekatan ngan tpt sy menyusun kertas...2 org pelajar india tersebut merupakan pelajar peralihan..disebabkan kelas peralihan pelajarnya 2 org je, jd diorg ni kekdg kelasnya dibilik guru tuk memudahkan cikgu 3M nk mengajar diorg...

tengah sibuk2 sy menstapler ketas dan disebelah sy sis meria turut menstapler dan menyusun kertas dibantu oleh anknya, tetba dengar 2 org student tu start mengeja dibantu oleh cikgu mereka..pastu dlm tgh dok dgr diorg eja mengeja tue tetba jd geli hati n nk ketawa besar2...mana tak nya, abjad dah kenal tapi,,lain yg dieja, lain pulak yg disebut...

dieja D.U.K.U 
tp disebut C.I.K.U

hahahaha...mau tak pecah perut...

mcm semalam..

dieja K.A.K.U
tapi disebut K.A.K.I

macam2 la diorg berdua ni...lain yg dieja, lain yg disebut...sekali baca, semua boleh, bila suh ulang abis semua jd tak betul dah...tp mmg release giler kepenatan ptg td bila dpt ketawa besar2...bukan ketawa tuk mengejek but ketawa geli hati sbb benda yg dieja tak sama ngan benda yg disebut..

pape pun tahniah kepada guru yg sabar mengajar 2org pelajar ni dan smoga dua org student ni boleh membaca ngan jaya nyer nati...gudluck ya...







0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...