Wednesday, April 27, 2011

liat...

rini sy g ata student ke seratas tuk Program Penghasilan Fail Tegak tuk rekod malaysia. lepas abis sesi penghasilan fail tegak, semua peserta diberi masa tuk rehat, makan dan solat. masa tu sy, cik ayu n cik meria amuk kesempatan tuk g solat then g makan...

bercakap soal mkn, td kami ke kedai makan di area taiping. rsanyer sume penduduk taiping tahu kedai tu lau sy mention nama kedai tu kt cini..tapi tak perlu lah rasanyer...cukup la kami bertiga je yg tahu kedai mana. masuk je kedai tu, sy order jus tembikai bigmug, cik meria order jus amra bigmug and nasi goreng USA dan cik ayu order teh ais and nasi putih paprik. sampai je sume makanan dan minuman kami bersedia tuk menjamahnyer..tp...nasi goreng USA cik meria sejuk jer, suam pon tak..ni saheh yg pagi td..bila sampai time cik ayu nk menjamah nasi papriknyer, alahai..1 daging pon tak leh nk ggit...liat giler...dah la keras lak tue...hampeh je...

selesai mkn sume, cik meria pn panggil la si tukang amik order td..dibawah ialah dialog cik meria, sila baca dengan intonansi yg betul..
"cik, ne pe citer ni, daging seketul pon tak leh nk mkn?"

si tukang amik order tidak memberikan jwapan pape sebaliknyer menunjukkan isyarat sekejap, die nk gtau kt chef situkang masak di dapur..cm tak de respon je...we all terus bangun tuk byr..dan tetba kuar la chef si tukang masak..bil cik ayu tuk nasi putih paprik tue dikurangkan separuh harga...sebaik la ada tndakkan, lau tak saheh cik meria ngamuk lam kedai tue...huhuhu

cuba teka, ni kulit kayu ker, daging?huhuhu

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...