Wednesday, April 20, 2011

banjir

rini ada pesta pantun...sy merupakan salah seorg hakim tuk pesta pantun tersebut...huhuhu..

burung merpati burung kenari,
terbang hinggap dihujung lidi,
kalau adik bijak bestari,
mengapa pencemaran sering terjadi?

cewah...nk berpantun plak..dah2 cukup...entry ni bukak bout pantun yer cik wanna..psl bnjir..kembali kepada tajuk yer..

nk dijadikan cite, after lek dr pantun, sy, cik meria, cik ayu terus ke taiping tuk ata cik ayu ke klinik gigi...then sy n cik meria balik dulu ke sekolah kerana cik ayu lma lg berada klinik...masa nk balik tue, ujan semakin lebat dan lebat..oleh kerana nk cpt smpai tak nk guna jln yg byk trafic lght, maka sy and cik meria telah bersetuju tuk guna jln dkt bukit deramon tue...masa smpai dpn penjara, trafic lght merah lg...tp ada sebuah kereta dr arah bertentangan memberikan isyarat lampu...nape erk?kete die osak ker?umm...dlm dok berfikir2 bersama2 cik meria ni, lampu bertukar ijau dan we all teruskan perjlnan menyusur bukit doramon tue, dan hujan terus lebat..makin hampir ngan bukit doramon tue, kete bergerak makin pelan, dan kete yg plaing dpn dr kete we all dah berpatah balik..rupanyer, kt depan tue dah tak leh lalu dh..banjir yg hebat ngan air yg keruh dan merahnyer dh melanda perumahan askar disebalik bukit doramon tue...

cik meria pe lg, terus wat u turn..air semaik deras dan laju dan rasa cm nk dibwa arus je kete cik meria...dah cuak giler dh....berjaya wat u turn then tinggal nk turun bukit je..ni pon 1 hal, aras air tinggi dan menghalang cengkaman tayar untuk mencengkam jlnraya....ssh nk break..abis la...sebaik la cik meria cekap control kete..alhmdullah..berjaya turun dr bukit deramon yg penuh ngan air dok mngalir laju tue..

then terus amik jln len tp muzium tue..igt selamat dan leh teruskan pjlnan ngan lncar tp sngkaan we all meleset..kt citu jammed giler dan kt citu pun air naik smpai ats jln...we all still teruskn perjalanan dan akhirnyer berjaya keluar dr jammed..bila dah dpt kuar dr jammed tue, cik meria terus drive smpai ke sekolah dan sy terus tidur...cian cik meria kena drive sorg2...tp pape pon mmg bnjir yg hebat la tepen td, even tak mcm banjir besau kt tpt org len, tp arus yg deras dan air yg dh mcm air teh tue wat rsa truk gak la bnjir td...
meh lyn pict..

arus air yg semakin lju..


arus air menuruni bukit laju giler...





0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...