Friday, October 7, 2011

preview blog...blog diraja by putra blog

rini sy nk preview blog diraja by putra blog...dalam banyak-banyak blog yg prnh sy baca bila terblogwalking ni, ni la blog yg lain dari yang lain.

nape lain?

bg sy blog ni lain sbb tulisan die psl institusi beraja di malaysia. dlm blog die ni, die banyak tulis bout raja-raja di Malaysia..sgt menarik...


bukan sng nk tulis pasal institusi beraja ni..nk cerita pasal salasilah raja, nk cerita psl kehidupan beraja, nk cerita pasal latarbelakang sesorang raja dan permaisuri tu..silap tulis, silap fakta kang naya je...tak pasal-pasal kena marah ngan diorg..kang kena tulah kang, abis...=)

putra blog ni pemilik die ialah muhamad syukur b. amir yang berasal dr Pulau Pinang dan dilahirkan pada 4 mei 1992,beliau antara penulis blog diraja termuda...beliau start menulis blog ni ketika berusia 15 taun klu tak silap saya. bila baca setiap entry dlm blog beliau, mmg psl kehidupan diraja. yg mna kita tak pernah tau, tak pernah terbaca pon, kita akan tau bila da bca entry-entry die..dan baru-baru ni kisah kemangkatan Raja Perempuan Muzwin pon sy tau melalui blog die..dan blog die merupakan tulisan pertama yg mengeluarkan berita ttg kemangkatan Raja Perempuan Muzwin ni..(nk baca atikel tu klik kt di [sini])

dlm entry beliau jgk ada episod kisah mawar merah..dlm episod kisah mawar merah ni beliau akan menceritakan tetang personaliti diraja. antara personaliti diraja yg hebat yg telah di tulis dalam entry beliau ialah DYTM Tuanku Hajah Lailatul Shahreen, YAM Tunku Hajah Shahariah Tunku Abdul Rahman dan YAM Tengku Amali Aisyah Putri..setakat ni klu xcilap saya ada 6 episod entry kisah mawar merah ni..beliau jgk byk menulis kisah YAM Permaisuri Siti Aishah...

k lah, sy nk smbung blogwalking kt putra blog ni...nk join sy blogwalking kt putra blog ni, meh klik kt [sini]

semoga beliau terus menulis tetang institusi beraja ni...bila ada penulisan blog mcm ni, baru la kita dpt tau salasilah dan latarbelakang institusi beraja ni...

2 comments:

Putra Blog said...

Salam..Terima Kasih atas jasa baik..saya hargai.. syukran jazakallah

wanna said...

wkslm....smoga anda meneruskan usaha anda itu..=)

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...