Tuesday, October 11, 2011

ngauman harimau dan singa...

semua orang pernah tgok harimau dan singa kn. kat mana u all tgok?kat tv kan..tul tak?tul kan..tul kan...kan...kan..ada jgk yg prnh tngok real..kat zoo...sebut pasal zoo, di Taiping ada zoo...zoo taiping & safari night. sesiapa yg bekunjung di Taiping boleh la singgah di zoo taiping..pasti tidak mengecewakan para pengunjung jika anda ke sana kerana di zoo taiping tu terdapat byk sgt spesis haiwan dr sekecil-kecil haiwan sampai la ke sebesar-besar haiwan..semua ada..cuma dinasor je yg xde..paus pon xde..(agak-agak la kn, dinasor da ppus, paus dlm laut kn..kn...kn..). Tapi dijamin best bila anda ke sana...puas la berjalan smbil melihat haiwan dalam zoo tu. cilap aribulan, u all yg xlalu nk jln sbb keluasan zoo tu sgt luas, keluasan die bape tah, tak igt la plak..huhuhu


ok, cukup2 cite psl zoo..cite psl zoo ni nati kta continue dlm entry len plak erk...skng ni fokus pada tjuk..bebalik kepada tajuk, actually sy ingin bercerita sket psal ngauman harimau dan singa...kalau diorg lapar ape yg diorg buat?mesti akan mencari mangsa kn...klu dlm hutan sng la kn nk cari mangsa untuk dijadikan makanan..klu dlm zoo?cmne plak?mesti diorg mengaum, mengaum dan terus mengaumkn..lagi kuat ngauman bila pekerja zoo mencampakkan cebisan dgg ke arah diorg...mengaum smpai 1 zoo leh dgr..

ok, ptg td, sy ke lakegarden tuk shoot cik hidaah bersama adiknya...shoot tuk konvo diorg...nk dijadikan cerita, we all jln2 smbil mengeshoot photo, smpai la tak sedar we all da berada betul2 di tengah-tengah lakegarden Taiping tu...dan betul2 hampir dengan zoo taiping. dalam duk syok2 mengeshoot cik hidaah ngan adik die, tetiba terdengar ngauman sang harimau dan singa.. kuat plak tu..almaklum je la lokasi we all sgt hampir dgn zoo taiping tu...cuma pemisahnya hnya la tembok batu, dawai kabat dan tasik...

sang singa dan sang harimau terus mengaum, mengaum dan mengaum...mengaum sbb lapar agaknya...dlm hati terdetik, kalau la harimau dgn singa tu terlepas dr zoo, jenuh nk lari selamatkn diri...kepada sesiapa yg ingin menikmati ngauman singa dan harimau smbil berjoging, boleh la berkunjung di lakegarden taping...


0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...