Monday, April 9, 2012

kasihan kucing

hari ini selepas selesai tugasan di sekolah, saya terus drive untuk ke wad bersalin hospital taiping. sape plak yg nk beranak?huhuhu...actually sy ke wad bersalin tuk ambil kakak sy balik dr keje..die keje kt bilik operation wad bersalin sepital tepen tu.dah2, bukan nk cite pasal tu, cite psl kucing...continue, continue...

perjalanan sy dr sekolah smpai ke kamunting berjalan lancar sampai la setibanya di trafic light ke 3, sy sempat melintasi lampu isyarat tersebut sebelum die bertukar jd kaler merah..sedang kete meluncur tetiba, kenderaan dihadapan memperlahan kn keretanya dan lantas membrekkn kenderaan nya, dan sy terpaksa membrek jgk..kemudian kenderaan bergerak ngan perlahannya dan  saya nampak seekor kucing sedang mengelenjat atas jalan ngan penuh darah dibadan die...nyawa-nyawa ikan dah tengok...

bila tengok keadaan kucing cmtu, rasa sgt sayu dlm ati, terus bg signal ke kiri bahu jalan, tuk parking...jalan sesak jd terpaksa parking jauh sedikit dr tempat kucing tu...bila kereta berhenti je, pusing-pusing belakang tgok kucing tu da xgerak dah...rasa sgt sedih...xtau nk ckp cmne...serta-merta tingat anak-anak kucing kt umah...lantas, ku terus memandu menuju ke sepital dgn ati yg sarat dengan perasaan sedih, sayu dan hiba dgn kejadian td...

sekadar gambar hiasan..tq google search...

1 comments:

| Afzan Ramli | nar | said...

sedih nye.....
sama cam kak zan... sejak2 bela kucing ni, hati kak zan cepat tersentuh bila tgk stray cat...
memikirkan nasib dorang kat jalanan, makan tak tentu, tido ntah kat mana2, nyawa selalu terancam, sebak rasa...
bila pikirkan kalau la kucing2 kak zan tu jadi stray cat, apa la nasib dorang.... menitik air mata..... huhuhuhuu

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...