Sunday, May 1, 2011

lwtan ke KL

29-30 April ritu PSS SEDAKA ada menganjurkan 1 lwtan ke KL. bas bertolak pg Jumaat dan tempat pertama lwtan tersebut ialah Petrosains..smpai dah tak lrt nk jln dah dlm petrosains tue..byk sgt info2 menarik dlm petrosains tue..mmg teruja msuk petrosains tue. then turun dari petrosains, terus g mkn then tpt seterusnya ialah Perpustakaan Negara. 1st time sy msuk perpustakaan negara..mmg besar perpustakaan die..mcm2 jenis buku ada dlm tue..selesai lwtan di Perpustakaan Negara, kami terus ke Hotel Brissdalle. lepak2, rehat2 mndi, solat sume dlm area kul 9 lebey lwtan diteruskan ke I-CITY SHAH ALAM.. b4 tue, g mkn dulu kt area dpn hotel tue.

sampai kt I-CITY tue dlm kul 10 lebey...cantik sesgt bandar I-CITY...pe lg, sume mek kesempatan tuk bergambar kt citu...jln punya jln kt citu sampai tak sedar jam dah kul 11.45mlm..so, sume kembali ke bas tuk pulang ke hotel..balik hotel, rht n tdo..sok mahu jln lg...

keesokkan arinya, lwtan diteruskan lg ke Pameran Buku Antarabangsa di PWTC. ramai giler org kt citu...mcm semut je lau tgok dr ats..sy and cik ayu mengambil kesempatan tuk borong buku kt citu..sis nieda pon ciap borong buku smpai berbeg-beg..=)

after selesai sesi membeli buku di PWTC, we all terus ke CURVE...lepak, jejln kt citu n mkn2 kt citu...sis nieda amik kesempatan tuk ajak we all ke IKEA opposite ngan CURVE, tp disbbkan keadaan kaki yg sudah pancit, masing2 batalkan hajat..so lepak2 je kt citu semntara nk tunggu bas dtg amik..

skng masa tuk pulang, dlm perjalanan pulang, sempat la singgah solat di R&R Tapah, then teruskan perjlnan, sekali lg bas singgah di R&R sg perak tuk singgah solat...then continue perjlnan smpai la ke tiba di sekolah..tiba di sekolah dlm area kul 9 lebey..

pape pon, best sgt...even kaki dah pancit tp sgt best..lau nk arap g sendiri petrosains tue, jgn arap la..sy g KLCC byk kali pon tak sempat jejak kt petrosains tue..huhuhu..lau nk arap g KL tuk g perpustakaan negara tue, jgn arap la kn, perpustakaan taiping pon jarang pergi..pape pon lawatan ni memberi peluang kepada pelajar SEDAKA tuk melwt tempat2 sedemikian..









0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...