Tuesday, April 8, 2014

contraction + bersalin = hadiah

bila imbas semula moment 26mac2014,  rsa kjap je masa berlalu...rsa mcm xpercaya moment tu da pun berlalu dgn pantas.
iman septutnya dijangka lahir 25mac, tp oleh kerana tiada signal tuk bersalin lg, selepas check up n jupa doktor, doktor mtk dtg balik pd 28mac sekiranya belum bersalin utk admit ward pd tarikh 28mac tu..memandangkan mmg xrsa sakit,  dan signal pun xde, maka sy dan incik suami pun xduduk diam la kn, amik keputusan tuk blik seri iskndar jap...b4 sampai seri iskndar, siap singgah g jln mydin gopeng lg...sampai umah mak di seri iskndar,  sebelah mlm nya smpat lg g mkn kt luar, tp mlm tu da rsa mcm gelisah tp xrsa skit pape pun..esoknya 26mac selepas bgun sbyg sbuh, bebaring semula ats katil..dlm kul 7.30 pg da stat rsa contraction selang 10minit..pastu selang 5minit plak..terus kejut incik suami kt sebelah,"b..bgun b, nk mkn mee rebus jom cpt..." msa tu xgtau lg da stat contraction,  bila da sampai dpur, da sendukkn mee rebus utk incik suami, time mkn tu baru sy gtau da stat rsa contraction. .ape lg, incik suami pun kelam kbut la ajk g hospital. lps mkn mee rebus, terus sy bersiap utk ke hospital..nk blik tepen mcm da xsempat je rsa..huhuhu..terus ke sepital ipoh. ..
sampai di hospital,  parking kete, terus ke dewan bersalin, serah buku merah kt nurse, check up jantung bby then check bukaan..da bukak 5cm.. ptut la skit mkin kerap da bkak 5cm rupanya.bila contraction dtg, sy berdiri dan berjln.. oleh kerana labour penuh, jd sy diletakkn dlm blik ABC dlu..tuhan je tau cmne rsa bila contraction tu dtg...xsng dduk dibuatnya...
tepat jam 1ptg, dr blik ABC tu sy di bw msuk ke labour room..masa tu da bkak 6cm. dokt pecahkan ketuban. .jam 1.30 ptg tetiba  nmpk muka incik suami msuk dlm blik labour room...semangat ckit bila nmpk muka incik suami..bila contraction dtg je, abis tgn incik suami ku genggam..bagai nk patah rsanya tgn dan jejari incik suami ku genggam.sakit sgt kata ko..huhuhu. .mengadu rsa skit kt incik suami, tp dgn tenang incik suami mtk sy berselawat, tarik nafas pjg2, sebut nma Allah byk2.
tepat jam 4ptg, bukaan da 10cm. bermula la proses mengeluarkan iman..incik suami xputus2 bg kata semangat dan suapkn air zamzam..ngan sisa2 kuderat yg ada, akhirnya jam 5.35 muhammad afiq iman berjaya dilahirkan ngan bantuan vacum..terpaksa divacum jgk sbb da xde energy da...alhmdullilah syukur sgt iman selamat dilahirkan. .. .incik suami ckp, iman tu adalah hadiah paling berharga dlm idup kami...
special thanks to incik suami kerana menemani sy sepjg berada dlm labour room sehingga bby iman selamat dilahirkan..tq b..tq sgt2...

0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...