Sunday, June 17, 2012

jejalah langkawi

dah lama xupdate blog...rini berkesempatan tuk update blog setelah bebrapa minggu membiarkan blogku bersawang...

kali ni nk cite pasal jelajah langkawi...walaupun dah pergi langkawi tapi tetap nk g gak...aishhh...mcm xde tpt len la nk g kn..kn..kn..trip ke langkawi kali ni bersama kak huda, kak ana, abg fizal n his wife, kak asma dan juga si abby...kami ke langkawi dgn menaiki flight. saje je nk merasa nek flight...hehehehe...flight kami mlm dalam pukul 9.15mlm dan tiba di langkawi jam 11 rasa nya...sampai-sampai je terus cari homestay..sebaik la ada almaklum la pergi time cuti sekolah kn..kompem la ramai yg bercuti kn..dapat je homestay sume terus g makan...pastu balik tidur...esok pagi, after breakfst ktorg terus ke pdg mat sirat...jejln beli dan belah...kemudian ke cable car...hajat di hati nk nek cable car la bila tngok kebanjiran umat manusia, terus cancel, postpone esok plak.

dr cable car, ktorg terus menikmati laksa di tepi pantai...sedap gak laksa kt situ...kemudian ktorg ke aquaria...di situ pun ramai sgt umat manusia....mls nk beratur beli tiket, jd ktorg lelepak je kt luar sementara tunggu abg fizal dan isterinya menikmati ikan-ikan berenang-renang dlm aquarium tu ha...pastu kami ke pekan kuah...membeli belah, membeli coklat...bila sume dah letih, kami pulang ke homestay dan kemudian semua pakat terjun laut...sy sempat menaiki jetski...=)

keesokan arinya, semua siap2 dan berpacking2 barang tuk checkout...lepas checkout kami ke dobi untuk mencuci baju...huhuhu...sempat kn..mmg la sempat, flight nk balik kl mlm...kompem la sempat kn...lps ke dobi, kami ke cable car..lg sekali mencuba nasib...setelah 4 jam menunggu akhirnya kami berjaya menaiki cable car...merasa jgk berada kt atas tu...lepas ke cable car, kami ke telaga 7 plak...bermandi mnda...lega sesgt dpt berendam dlm air sg yg sgt sejuk...dr telaga 7 kami ke dataran helang menikmati senja petang di sana...

dr dataran helang kami ke kedai dobi tuk mengambil baju2 yg dihantar siang td, kemudian terus ke airport...kt airport tu la kelam kabut menyusun saki baki baju yg baru diambil dr dobi td...then...terus ke gate, cek beg, kemudian tunggu flight dibalai berlepas...time da ckup, nek flight terus ke LCCT...dr LCCT ke rumah abg fizal, area kul 2 bru smpai...smpai je ape lg, bersih diri terus ZZZZZZZ.....

jom layan pict jom,

akhirnya kami berjaya berada di atas menara cable car



kepenatan memanjat tangga untuk mandi air terjun


segagah sang helang...huhuhu



















special thanks kepada kak huda, kak ana, abg fizal, kak asmah n incik abby kerana telah bersama-sama meluangkan masa dlm menjayakan program jelajah langkawi...
enjoy bersama kalian semua...






0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...