Monday, January 20, 2014

incik suami packing bag

alhamdulillah, da msuk 32 minggu. kejap je masa berlalu..baru haritu je rasa xsdp tekak bila masuk tengahari sampai melepek di rumah setiap petang hingga ke malam, baru haritu je rasa mual n muntah2, baru haritu je rasa perut berangin klu lambat makan, baru haritu je rasa perut ni rsa sengkak bila mkn byk...tp pejam celik-pejam celik rupanya da 32 minggu..alhamdulillah, syukur sangat2 kerana Allah permudahkan diri ini melalui hari-hari bersama si kecik dalam perut ni smpai ke minggu sekarang ni..syukur sgt ya Allah atas segala nikmat mengandung yg telah kau berikan...

bila bercakap pasal persiapan menanti kelahiran ni, alhamdulillah, ada la persiapan yang dah dilakukan. igt rasanya awal lagi tp bila ada kawan2 yang da start suh wat persiapan, maka proses melakukan persiapan pun dilakukan. bukan apa, rsau takut terbersalin awal. benda kalau boleh tahan, xpe jgk ni sekali die nk kuar, mana boleh tahan da kn...hikhik. kalau bab persiapan ni org yang paling kalut incik suami la...

kalau memula prgnt dulu, incik suami la yang paling kalut duk tanya bila baby bump nk nmpak...bila bby bump da nmpk, incik suami la orang yang paling kalut tanya bila bby nk gerak, bila nk g scan tgok jantina bby...bila bby da gerak, da nmpak jantina bby, incik suami la yang paling kalut duk tanya bila pusat nk tersembul...alahai suami..kemain excited die...dan semalam, duk diam2 je tau2 incik suami duk kemas beg pakaian baby... katanya takut terbersalin awal...ahahah...alahai incik suami...pape pun tq ya incik suami tlg packingkan bag...bout persiapan menanti kelahiran ni, incik suami la paling rajin search kt google utk dptkan info...kalau nk harapkan sy, agaknya ptg nk bersalin, pagi tu baru nk kemas brng bby kot..almaklum la suka wat keje last minit...huhuhuh...

bila dgr cerita n pengalaman bersalin dr kawan-kawan, gerun jgk rasa..da la first time kn...tp nak xnk kena lalui jgk kn...pape pun semoga Allah permudahkan urusan untuk saya bersalin nanti...








0 comments:

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...