Thursday, September 13, 2012

alfatihah buat tokwan

hari ni semasa entry ni diupdate, merupakan hari ke 4 tokwan meninggalkan kami semua. rasa cepat je masa berlalu..tup,tup da masuk hari ke empat. masih lagi mcm xpercaya tokwan dah pergi meninggalkan kami, semuanya berlaku dengan sangat pantas...

duk sesaje, teringat kenangan bersama tokwan...

kalau dulu masa kecik-kecik dulu, tokwan selalu bwk cucu die g jejalan kt lakegarden naik kereta mazda bernombor pendaftaran BAL36. kekadang tokwan akan ajak ke kebun, lepas ke kebun mesti akan singgah makan ais kacang di cherry corner batu 14 tu...kalau keluar jejalan dengan tokwan, tokwan tak kan lupa singgah kedai makan..kalau ke kedai mamak, pasti  capati yang akan diorder...kalau ke kedai biasa, mee sup yang akan di order...da boleh hafal sgt dah apa favorite tokwan.

kalau tiba time exam, tokwan la orang pertama akan tanya keputusan exam...td, terjumpa dalam simpanan dokumen-dokumen lama tokwan,  kertas kosong yang ditulis markah dan gred subjek SPM cucu-cucu tokwan. tetiba rasa sayu je hati...

masih ada lagi tokwan simpan keputusan SPM kami...

masa memula masuk matrik, bila time cuti, balik kpg, tokwan slu tanya belaja mcm mana, exam macam mana...time masuk U pon sama, balik cuti je, tokwan akan tnya PNGK berapa...kalau tiba time nk balik matrik, nk balik U, salam ngan tokwan, mesti tokwan akan hulur duit saku...tokwan xputus-putus bagi semangat, bagi nasihat, bagi teguran..tingat lg kata-kata tokwan die nak tengok cucu die dapat ijazah sbb tokwan dulu belaja tak tinggi mana, abis sekolah terus lari masuk askar...alhamdulillah, dapat jugak sy tunaikan hajat tokwan...bila bawak balik ijazah, tunjuk giliran nama sy dalam buku program konvo, tersenyum lebar tokwan...

bila tiba waktu keje, tokwan akan tanya keje camne, mengajar tingkatan berapa, gaji ada simpan x....bila ingat balik semua tu, rasa sdey, rasa hiba, rasa sayu...betapa amik beratnya tokwan kat cucu-cucu die.

Dari Die kita datang, dari Die kita kembali...

tokwan, sentiasa dalam ingatan angah..semoga tokwan tenang di sana, semoga tokwan tergolong dalam golongan orang yang beriman...


alfatihah buat tokwan...

tokwan dan anak cucunya pada majlis perkahwinan nisa 25 ogos 2012

kami dan tokwan semasa besday dhah ke 2 taun

akma, saya dan tokwan semasa majlis pertunangan akma 2sept2012

tokwan bersama anak dan cucunya pada raya 2012





1 comments:

~L~a~L~a~L~a~L~a~L~a~ said...

Subjek ptame y tokwan tnye mesti "english dpt bape"..pastu agame 3rd bru math..

Post a Comment

memang best butik neh..

Butik Edast

counter

promo lg

promo

promo best,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...